Skip to main content

Άδεια Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος για την EveryPay, μέλος του ομίλου Skroutz

Skroutz Wallet για καταναλωτές και Corporate Wallet για εμπόρους

Mε τα προϊόντα Skroutz Wallet για τους καταναλωτές και το Corporate Wallet για τους εμπόρους εμπλουτίζει τις υπηρεσίες του ο όμιλος Skroutz στην αγορά του Ηλεκτρονικού Χρήματος, μετά και τη σχετική άδεια Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος Electronic Money Institution (EMI), που απέκτησε η EveryPay, η FinTech εταιρεία του ομίλου Skroutz.

Σύμφωνα με τον Κώστα Κοντογιάννη, Chief Financial Officer της Skroutz, «η EveryPay γίνεται η 5η εταιρεία στην Ελλάδα που λαμβάνει άδεια ηλεκτρονικού χρήματος (EMI), γεγονός που αποτελεί στρατηγικό βήμα για την επίτευξη των στόχων του Ομίλου τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στην επέκταση της παρουσίας μας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Με κύριο στόχο τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή και των συνεργατών μας, προχωράμε στη δημιουργία Skroutz Wallet και Corporate Wallet ώστε να εξασφαλίσουμε ακόμα πιο εύκολες και γρήγορες online αγορές και συναλλαγές».

Η EveryPay που μπαίνει στο club των ευρωπαϊκών fintech εταιρειών με άδεια EMI έχει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως την έκδοση ψηφιακών πορτοφολιών και χρεωστικών καρτών.

Το Skroutz Wallet επιτρέπει στον χρήστη να απολαμβάνει γρήγορο και ασφαλές checkout με την εγγύηση της Everypay, ενώ παράλληλα παρέχει και προνόμια, όπως bonus κάθε φορά που ο χρήστης κάνει φόρτιση (top-up).

Πιο συγκεκριμένα, οι Skroutz Plus χρήστες που θα κάνουν εγγραφή στο Skroutz Wallet, και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, θα κερδίζουν άμεσα 15 ευρώ για αγορές μέσω Skroutz, καθώς και διπλάσια Skroutz Coins για τις αγορές με πληρωμή με Skroutz Wallet εξασφαλίζοντας για κάθε αγορά έως και 3% επιστροφή.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Συντελής, CEO της EveryPay, δήλωσε σχετικά πως «η καινοτομία και οι εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως προχωρούν με ραγδαίους ρυθμούς. Η EveryPay παραμένει αφοσιωμένη στη διαρκή εισαγωγή καινοτομιών στην ελληνική αγορά, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον χρηματοοικονομικό τομέα, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη και αυξάνοντας την ασφάλεια  των συναλλαγών.

Με την απόκτηση της άδειας ΕΜΙ, η EveryPay μετασχηματίζεται σε ένα σύγχρονο ψηφιακό τραπεζικού-τύπου ίδρυμα. Αυτή η εξέλιξη μας επιτρέπει να φέρουμε στην αγορά προϊόντα και υπηρεσίες που εκδημοκρατίζουν την πρόσβαση στα οφέλη των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, απλοποιώντας παράλληλα την καθημερινότητα των καταναλωτών και των εμπόρων, κάνοντάς την ταχύτερη, ευκολότερη και ασφαλέστερη για όλους».