Skip to main content

Intracom Properties: Έναρξη συγχώνευσης με την ΚΛΜ

Η οριστική απόφαση για την έγκριση της συγχώνευσης θα ληφθεί από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιριών.

Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης των Intracom Properties και Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας (ΚΛΜ) με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη (εισηγμένη στο ΧΑΑ εταιρία) ανακοίνωσε χθες η Intracom Holdings.

Η Intracom Properties, θυγατρική κατά ποσοστό 81,49% της Intracom Holdings κατέχει το 60,115% της ΚΛΜ και μέσω της δρομολογημένης συγχώνευσης, επιδιώκεται η διεύρυνση και ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της.

Ωστόσο, ο τομέας των ακινήτων δεν είναι ο μοναδικός που θα δραστηριοποιηθεί η Intracom Properties. Όπως έχει ανακοινωθεί υπάρχει συμφωνία για την εξαγορά της Ευρώπη Ασφαλιστικής μέσω της οποίας ο Όμιλος του Σωκράτη Κόκκαλη εισέρχεται στην χρηματοπιστωτική αγορά με έμφαση τις ασφάλειες.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε χθες η συνέχιση των διαπραγματεύσεων και η υλοποίηση της της απόκτησης της Ευρώπη Ασφαλιστικής θα πραγματοποιηθεί απευθείας από την Intracom Properties (μετά την εν λόγω συγχώνευση) προς απλούστευση της διαδικασίας και διευκόλυνσης της συναλλαγής.

Τονίστηκε ειδικότερα πως η εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρίας, υπό την προϋπόθεση λήψης της απαραίτητης έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος, «θα συνιστά στρατηγικής σημασίας κίνηση για την Intracom Properties και τον όμιλο, καθώς η Ευρώπη Ασφαλιστική διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες για την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων. Μέσω της εξαγοράς αυτής, η εταιρία που θα προκύψει από την εν λόγω συγχώνευση θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της, εισερχόμενη με ισχυρή δυναμική στον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι που θα διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της και θα ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά».

Η οριστική απόφαση για την έγκριση της συγχώνευσης των Intracom Properties – ΚΛΜ θα ληφθεί από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιριών που αναμένεται να προγραμματιστούν άμεσα καθώς ως ημερομηνία σύνταξης του Ισολογισμού Μετασχηματισμού τους ορίστηκε η 31η Ιουλίου 2024.

Από τη διοίκηση του Ομίλου Κόκκαλη επισημαίνεται ότι η εν λόγω συγχώνευση «θα επιτρέψει την επίτευξη κρίσιμων συνεργειών και την ενοποίηση των λειτουργιών και του ανθρωπίνου δυναμικού των συγχωνευόμενων εταιριών, ενισχύοντας έτσι τη συνολική αποδοτικότητα και μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη, εξασφαλίζοντας την ισχυροποίηση των κεφαλαίων της και την ευελιξία στις μελλοντικές επενδυτικές στρατηγικές της».

Στις περαιτέρω κινήσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι η μετονομασία της νέας εταιρίας που θα προκύψει από τη συγχώνευση, σε Ευρώπη Holdings και η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών στην οποία ο πωλητής (ο Ν. Μακρόπουλος  μοναδικός μέτοχος της Ευρώπη Ασφαλιστικής) θα συμμετέχει προς απόκτηση ποσοστού τουλάχιστον 10,3% επί του τελικού μετοχικού κεφαλαίου της.