Skip to main content

10 πράγματα που δεν ήξερες για τις Κυκλάδες-Μέρος 1ο

Και που μπορείς να μάθεις προτού ξεκινήσεις από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο με το ανακαλύψεις από κοντά ταξιδεύοντας από Ραφήνα με το SUPERRUNNER JET της SEAJETS - Sponsored content

  1. Το όνομα Κυκλάδες δόθηκε από τους αρχαίους γεωγράφους και προκύπτει από την κυκλική διάταξη των νησιών γύρω από το ιερό νησί της Δήλου.

2. Η αρχιτεκτονική που χαρακτηρίζει τα νησιά των Κυκλάδων φέρει το γαλάζιο στους τοίχους των κτιρίων και το μπλε στα παράθυρα. Πώς όμως προέκυψε αυτό; Με διάταγμα της κυβέρνησης Μεταξά, το 1938, επιβλήθηκε το ασβέστωμα των σπιτιών του Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χολέρα που μάστιζε τα νησιά εκείνη την εποχή, καθώς ο ασβέστης διαθέτει απολυμαντικές ιδιότητες σαν την χλωρίνη που τότε δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη. Το δε γαλάζιο προέκυψε από το λουλάκι, ουσία στην οποία οι νησιώτες είχαν εύκολη πρόσβαση και αρχικά χρησιμοποιούνταν για το καθάρισμα των λευκών ρούχων.

3. Το χαρακτηριστικό σχήμα και η ιδιαίτερη σύσταση του εδάφους στις Κυκλάδες οφείλεται σε σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων που έχουν συμβεί πριν από εκατομμύρια χρόνια και που προκάλεσαν γεωλογικές αναστατώσεις στην τότε Αιγαιίδα, ένα ενιαίο κομμάτι γης ανάμεσα στο Ιόνιο Πέλαγος, την Μικρά Ασία και τις νότιες ακτές της Κρήτης.

4. Ο περίφημος Κυκλαδικός Πολιτισμός είναι ένας από τους παλαιότερους της Ευρώπης και χρονολογείται στην Εποχή του Χαλκού. Αυτό συνέβη λόγω του ήπιου κλίματος της περιοχής και κυριότερα χάρη στην προνομιακή γεωγραφική θέση που διαθέτει το σύμπλεγμα.

5. Οι Κυκλάδες διαθέτουν 96 περιοχές NATURA 2000, περισσότερα από 1600 είδη φυτών, με πάνω από 200 καταγεγραμμένα ενδημικά, σπάνια ή απειλούμενα είδη.

Οι Κυκλάδες περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να «πεταχτούμε» ως εκεί με αφετηρία την Ραφήνα και το λιμάνι της από όπου αποπλέουν καθημερινά τα ταχύπλοα της SEAJETS.

Ο λόγος, φυσικά, για τον μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως σε 50 προορισμούς του Αιγαίου! Προσεγγίζουμε λοιπόν τα αγαπημένα μας νησιά ταξιδεύοντας με ασφάλεια, ταχύτητα, άνεση και πολυτέλεια γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται.

Δείτε πώς μπορείτε να φτάσετε σε κάποιο από τα νησιά των Κυκλάδων πιο γρήγορα από ποτέ με τη SEAJETS για:

  • Άνδρο, και το νησί είναι στη διάθεσή μας σε 1.10’
  • Τήνο, όπου φτάνουμε σε 2.15’
  • Μύκονο, για να είμαστε στο νησί των Ανέμων σε 2.45’
  • Πάρο, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος σε 3.45’
  • Νάξο, την βασίλισσα των Κυκλάδων σε 4.25’

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:

  • www.seajets.com
  • 210 710 7 710
  • Στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα