Skip to main content

Χρηματιστήριο – Coca Cola: Άλμα ξανά στα υψηλά 4,5 ετών – Τα επόμενα βήματα έως τα ρεκόρ των 35 ευρώ

Η μετοχή της εισηγμένης υπερβαίνει τα 34 ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2020 αναρριχάται σήμερα η μετοχή της Coca – Cola, η οποία καταφέρνει εκ νέου να ξεπεράσει το όριο των 34 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται κατά σχεδόν 2%, με αποτέλεσμα να φθάνει έως τα 34,04 ευρώ.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο του 2024, αλλά και το υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, δηλαδή πριν τουλάχιστον 4,5 χρόνια.

Η σημερινή άνοδος συνοδεύεται από έναν ικανοποιητικό τζίρο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 10.558 τεμάχια, συνολικής αξίας 358.748 ευρώ.

Χρηματιστήριο: Τα 10… ατού και η αχίλλειος πτέρνα

Υψηλά 4,5 ετών

Η επιστροφή στα 34 ευρώ, κάτι το οποίο είχε συμβεί και την 1η Αυγούστου, ακριβώς πριν το καλοκαιρινό sell off, έρχεται να πιστοποιήσει τη θετική κίνηση των τελευταίων εβδομάδων.

Άλλωστε, μέσα στις προηγούμενες 30 ημέρες, η μεταβολή της Coca – Cola ξεπερνά το +7%, κάτι που ανεβάζει την αθροιστική άνοδο του 2024 κοντά στο +30%.

Πλέον, το επόμενο σημείο αντίστασης για τη μετοχή βρίσκεται στα 34,2 ευρώ, το οποίο αποτελεί το τελευταίο «ανάχωμα» πριν το ιστορικό υψηλό των 35 ευρώ (είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2019).

12,7 δισ. ευρώ

Η σημερινή κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης υπολογίζεται σε 12,7 δισ. ευρώ, αποτελώντας την πολυτιμότερη εταιρεία στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

H εν λόγω αποτίμηση αντικατοπτρίζει δείκτη πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E στο 19,8x, αλλά και δείκτη λογιστικής αξίας P/BV στο 4,3x.

Για το 12μηνο του 2024, η διοίκηση Μπογκντάνοβιτς περιμένει αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 6% έως 7%, καθώς και βελτίωση των λειτουργικών κερδών κατά +3% έως +9%.

Στο εξάμηνο του έτους, η Coca – Cola πέτυχε καθαρή κερδοφορία ύψους περίπου 382 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο: 6+2 μετοχές που παραμένουν άκρως ελκυστικές για αγορές

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)