Skip to main content

Ν. Σοφιανός στη «Ν»: Τα κόμματα δεν χωρούν στο Επιμελητήριο – Να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα των μελών

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Νίκος Σοφιανός, σημείωσε ότι βασικότερο πρόβλημα της επιχειρηματικότητας σήμερα είναι η αύξηση των κοστολογίων

«Έχουμε στις εκλογές μας 4% συμμετοχή και 96% αποχή. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη μας δεν μας αγαπούν, δεν μας θέλουν. Γιατί; Γιατί αγνοούμε τη βασική αρχή των ανθρωπίνων σχέσεων, η οποία λέει ότι η καλή ανθρώπινη σχέση είναι ισότιμη και αμοιβαία» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στο στούντιο της Ναυτεμπορικής στη ΔΕΘ. «Τα μέλη μας δεν μας αγαπούν και δεν συμμετέχουν στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό οργανισμό της Ελλάδας γιατί δεν ασχολούμαστε με την καθημερινότητά τους» πρόσθεσε.

Ο κ. Σοφιανός σημείωσε ότι τα κόμματα δεν χωρούν στο Επιμελητήριο. Όπως πρόσθεσε, το Επιμελητήριο είναι θεσμικός σύμβουλος της κυβέρνησης και οφείλει να ασχολείται με την επιχειρηματικότητα. Επεσήμανε, δε, ότι το Επιμελητήριο οφείλει να στηρίζει το εύκολο επιχειρείν με χαμηλούς φόρους. «Άρα τα κόμματα δεν έχουν κανένα χώρο σε εμάς και λυπάμαι που στο παρελθόν υπήρξε κομματική παρέμβαση στο ΕΒΕΑ» σημείωσε.

Τόνισε, εξάλλου, ότι «ο βασικός στόχος είναι ότι πρέπει να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα του κάθε μέλους μας. Τα μέλη μας έχουν προβλήματα, από μικρά μέχρι μεγάλα, μόνα τους δεν μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, αλλά το ΕΒΕΑ επειδή έχει πολιτικό βάρος και ειδικό βάρος, αν φτιάξει μια υπηρεσία υποστήριξης της καθημερινότητας των μελών μας, τα μέλη μας θα μας αγαπήσουν, θα καταλάβουν ότι ασχολούμαστε μαζί τους και ευελπιστώ να συμμετέχουν με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές μας και όχι με αυτό το 4% το οποίο προσβάλλει τον θεσμό και όλους εμάς που είμαστε ήδη εκλεγμένοι».

«Πιστεύω ότι ο πολιτικός κόσμος ακούει τις επιχειρηματίες και πιστεύω θα τους ακούσει πολύ περισσότερο όταν οι επιχειρηματίες θέσουν τα αιτήματά τους και τις απαιτήσεις τους στην κυβέρνηση με δημιουργικό τρόπο» σημείωσε ο κ. Σοφιανός.

Είπε επίσης ότι «το βασικότερο πρόβλημα της επιχειρηματικότητας σήμερα είναι η αύξηση των κοστολογίων, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα μεγάλο θέμα, υπάρχουν και άλλες αυξήσεις που προέρχονται από μεταφορικά ή από αυξήσεις των πρώτων υλών». «Επειδή οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δείξει εξωστρέφεια τα τελευταία χρόνια, και αυτό είναι επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης, ανταγωνιζόμενες το διεθνές περιβάλλον πρέπει να έχουν κόστη που να είναι κοντά στους διεθνείς ανταγωνιστές τους» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σοφιανός επεσήμανε ότι υπάρχουν και άλλα θέματα που απασχολούν τους μικρούς επιχειρηματίες, όπως είναι το τεκμαρτό εισόδημα. Όπως είπε, πρόκειται για οριζόντιο μέτρο που δεν εξετάζει την κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. «Η κυβέρνηση έχει ανοιχτά αυτιά, αλλά νομίζω ότι τα μέλη μας μέσα από μια σωστή εκπροσώπηση των αιτημάτων τους απέναντι στην κυβέρνηση θα έχουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και η κυβέρνηση θα έχει έναν καλό σύμβουλο προκειμένου αυτά να τα περάσει με τρόπο δημιουργικό και επωφελή για όλους» κατέληξε.