Skip to main content

Π. Τζωρτζάκης (ΕΛΚΑΚ) στη «Ν»: Να γεφυρώσουμε τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων με το σύστημα καινοτομίας της χώρας

«Πρέπει να δημιουργήσουμε cluster εξειδίκευσης»

Ο Παντελής Τζωρτζάκης, Επικεφαλής του ΕΛΚΑΚ μίλησε στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στους Μιχάλη Ψύλο και Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ, αναφορικά με την αμυντική βιομηχανία σήμερα και τις προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας.

«Προσπαθούμε να γεφυρώσουμε δύο πράγματα: τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων με το σύστημα καινοτομίας της χώρας (βιομηχανία, έρευνα, startups)», σημείωσε ο κ. Τζωρτζάκης. «Θέλουμε λοιπόν να καλύψουμε επιχειρησιακές ανάγκες κι όχι να αγοράσουμε από το ράφι».

«Μας έχει δώσει το υπουργείο Άμυνας και ο κ. Δένδιας γύρω στο 2,5% , ενώ μιλάμε με το υπουργείο Οικονομικών και με τον κ. Παπαθανάση ώστε να γίνουμε ενδιάμεσος φορέας του ΕΣΠΑ, οπότε μελλοντικά να δημιουργήσουμε ένα “Ερευνώ-Καινοτομώ” για την Άμυνα».

Αναφορικά με το αν μπορούμε να φτιάξουμε drones ο κ. Τζωρτζάκης απάντησε πως έχουμε αναθέσει στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μαζί με την Ικάρων και τη Ναυτικών Δοκίμων, να κάνουν πρώτα μια καταγραφή να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε ώστε να πάμε στο επόμενο επίπεδο, να προκηρύξουμε και να αναπτύξουμε.