Skip to main content

Δομική Κρήτης: Συμμετέχει σε περισσότερους διαγωνισμούς και επιδιώκει την απόκτηση πτυχίου 7ης τάξεως

Διαθέτει ανεκτέλεστο με υπογεγραμμένες συμβάσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ - Δεν θα διανεμηθεί φέτος μέρισμα

Προσηλωμένη στο στόχο της απόκτησης εργοληπτικού πτυχίου 7ης τάξεως δηλώνει η διοίκηση της τεχνικής εταιρίας Δομική Κρήτης (σήμερα διαθέτει 6ης τάξεως).

Όπως είπε στη γενική συνέλευση των μετόχων της την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος της Δομικής Κρήτης, Δημήτριος Κούτρας, «εργαζόμαστε προς την επίτευξη του σκοπού αυτού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στους μετόχους και σε συνέχεια της δέσμευσης της διοίκησης στην προηγούμενη γενική συνέλευση «για μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα έργα σε ολόκληρη της Ελλάδα», η Δομική Κρήτης σήμερα:

–          Διαθέτει ανεκτέλεστο με υπογεγραμμένες συμβάσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ.

–          Έχει μειοδοτήσει και αναμένει τη συμβασιοποίηση σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 43,5 εκατ. ευρώ (Κατασκευή Φράγματος Κελεφίνας, Ενίσχυση Κεντρικού Τροφοδοτικού Δικτύου Ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, Έργα Προστασίας Ακτογραμμής Ανατολικά Λιμένα Σητείας).

–          Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς που βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών για έργα της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ (συμμετοχή στη κοινοπραξία 40%) και έργα βελτίωσης οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (συμμετοχή στη κοινοπραξία 90%) με το ύψος της δικής της συμμετοχής στα 110 εκατ. ευρώ.

–          Έχει καταθέσει προσφορά σε δύο μεγάλα έργα της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ έκαστο και θα δώσει προσφορές ως μέλος Κοινοπραξίας σε ένα ακόμα ιδίου προϋπολογισμού.

Το 2023 η Δομική Κρήτης είχε ενοποιημένα έσοδα 20,793 εκατ. ευρώ έναντι 12,282 εκατ. ευρώ την χρήση 2022, αυξημένα 69% και λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) 2,781 εκατ. ευρώ έναντι 2,016 εκατ. ευρώ, αύξηση 37,9 %.

Σύμφωνα με τον κ. Κούτρα παρά τη βελτίωση των αποτελεσμάτων η Δομική Κρήτης δεν θα διανέμει φέτος μέρισμα καθώς όπως είπε «υπάρχει καθυστέρηση στη χρηματοδότηση των έργων από πλευράς Δημοσίου σε σχέση με την πρόοδο τους».