Skip to main content

Ι. Παπακυρίλλου (HDB) στη «Ν»: «Βασική μας στόχευση είναι οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Η Ι. Παπακυρίλλου μιλά στην τηλεόραση «Ν» για τους στόχους της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

«Βασική μας στόχευση είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκεί δίνουμε όλο το βάρος των χρηματοδοτικών μας προϊόντων», τόνισε στο NaftemporikiTV η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Ισμήνη Παπακυρίλλου.

Η χρηματοδότηση των ΜμΕ γίνεται με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία που βγαίνουν στην αγορά σε συνεργασία με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είτε εξειδικευμένα λ.χ. για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση είτε για συγκεκριμένες περιοχές λχ. το επικείμενο νέο προϊόν για τις περιοχές της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης, είτε πιο μεγάλα και οριζόντια προγράμματα όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, που όπως σημείωσε πηγαίνει εξαιρετικά.

Μεγάλη ζήτηση για δάνεια υπάρχει από τον αγροτικό τομέα, όπως επίσης από το εμπόριο, τη μεταποίηση και τον τουρισμό.

Κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού «επιχειρείν», τραπεζικών και αναπτυξιακών φορέων, Επιμελητηρίων καθώς και μια πλειάδα υπουργικών στελεχών της Κυβέρνησης τίμησαν με την παρουσία τους το τηλεοπτικό studio της «Ν» στην 88η ΔΕΘ.

Για μία ακόμη χρονιά το Περίπτερο και το τηλεοπτικό studio της Ναυτεμπορικής αποτέλεσε ένα από τα πιο δημοφιλή «hot-spot» κατά το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων της Έκθεσης.