Skip to main content

Χρήστος Γιορδαμλής στη «Ν»: Ανάγκη για ίσες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις όλων των περιοχών

«Ο τεχνολογικός παλμός της χώρας χτυπά στην Αλεξανδρούπολη»

Την ανάγκη παροχής ίσων ευκαιριών προς τις επιχειρήσεις, είτε εδρεύουν στην πλατεία Συντάγματος, είτε στον Έβρο, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Prisma Electronics και πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών νομού Έβρου, Χρήστος Γιορδαμλής, μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

Σε αντίθεση με την καλή πορεία των προσκλήσεων που αφορούν προγράμματα Έρευνας και Καινοτομίας  και τις δράσεις του «Ερευνώ-Καινοτομώ» και της Αριστείας, όπως σημείωσε, «σε άλλα θέματα όπως ο αναπτυξιακός νόμος που καθυστερεί πάρα πολύ στις εκταμιεύσεις και στο θέμα των υποδομών η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα ειδικά για τη δική μας περιοχή».

Ανέφερε, επίσης ότι το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης δεν ακολουθεί την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, ο σιδηρόδρομος συνεχίζει να είναι μόνο όνειρο και το λιμάνι δεν παίζει το ρόλο που πρέπει να παίξει.

Η Prisma Electronics τον επόμενο χρόνο πρόκειται να εκτοξεύσει έναν δικό της νανοδορυφόρο (σ.σ. αναμένεται να εκτοξευθεί από την SpaceX), με στόχο την καλύτερη επικοινωνία της ποντοπόρας ναυτιλίας μέσω του διαστήματος.