Skip to main content

Pfizer: Νέα φάση ανάπτυξης για το CDI στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ECONOMIST IMPACT/ STR

Σήμερα το 15% του εργατικού δυναμικού της Pfizer στη Θεσσαλονίκη είναι επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, που είχαν φύγει από την Ελλάδα την περίοδο της κρίσης

Θα ξεπερνούν τους 1.400 οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Global Center for Digital Innovation -CDI) της γερμανικής πολυεθνικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2025, έναντι 1.000 σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής στη Θεσσαλονίκη, Nico Gariboldi, από το βήμα του «4th Thessaloniki Metropolitan Summit – Making pathways to prosperity, solidity and cohesion for south-east Europe».

«Αυτή» πρόσθεσε ο ίδιος «είναι η απόδειξη της επιτυχίας του εγχειρήματος που αναλάβαμε. Γνωρίζαμε ότι στη Θεσσαλονίκη υπήρχε επιστημονικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης. Υπήρχε το ΑΠΘ, όπως και άλλα, καθώς και η κυβερνητική στήριξη.

Σήμερα το 15% του εργατικού δυναμικού της Pfizer στη Θεσσαλονίκη είναι επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, που είχαν φύγει από την Ελλάδα την περίοδο της κρίσης, για προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ολλανδία, και επαναπατρίστηκαν, για να εργαστούν στην εταιρεία.