Skip to main content

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται το μπαράζ αγορών στην Attica Bank – Ράλι 27% στο διήμερο

Μετά την έγκριση στη συγχώνευση με την Παγκρήτια

Σημαντικές αγοραστικές κινήσεις για δεύτερη διαδοχική ημέρα παρατηρούνται στη μετοχή της Attica Bank, η οποία καταγράφει την υψηλότερη ημερήσια άνοδο σ’ όλο το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Είναι ενδεικτικό ότι, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, η τιμή της τράπεζας ενισχύεται κατά σχεδόν 7,5%, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 10,5 ευρώ, έχοντας ως υψηλό ημέρας τα 10,9 ευρώ.

Μάλιστα, η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από αξιοσημείωτο τζίρο (πολλαπλάσιο του φετινού μέσου όρου), καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 12.856 τεμάχια, συνολικής ημερήσιας αξίας 134.578 ευρώ.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο χθεσινό δυναμικό ράλι κατά 18,31%, κάτι που σημαίνει ότι τα αθροιστικά κέρδη στο διήμερο εκτοξεύονται στο +27% (από 8,3 στα 10,5 ευρώ/μετοχή).

Αλ. Εξάρχου στη «Ν»: Η νέα τράπεζα θα υπηρετήσει τον εθνικό στόχο για ανάπτυξη

Εν αναμονή της ΑΜΚ

Οι διαδοχικές εντολές αγορών συνιστούν απόρροια της χθεσινής έγκρισης των Γενικών Συνελεύσεων για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στη δημιουργία του λεγόμενου 5ου τραπεζικού πόλου.

Πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν τη δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 735 εκατ. ευρώ, η οποία θα σηματοδοτήσει την οριστική αλλαγή σελίδας για την Attica -μια αρκετά ταλαιπωρημένη τράπεζα.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω διεργασιών, η Thrivest Holding των επιχειρηματιών Εξάρχου – Μπάκου – Καϋμενάκη θα αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο του νέου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Στο τέλος του 2024, η Attica εκτιμάται ότι θα έχει συνολικό ενεργητικό 10 δισ. ευρώ, ενώ ο μεσοπρόθεσμος στόχος για το 2027 προβλέπει χορηγήσεις αξίας 7,6 δισ. ευρώ, με υψηλότερα έσοδα κατά περίπου 20% σε σχέση με το άθροισμα των σημερινών μεγεθών των δύο τραπεζών.

+35% στο 30ήμερο

Με δεδομένη τη μικρή διασπορά (<14%) της μετοχής, αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να «αγοράσουν» τις μελλοντικές προοπτικές και να πάρουν θέση στο μετοχικό κεφάλαιο, παρά το γεγονός ότι αναμένεται να εκδοθούν νέες μετοχές μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ.

Σήμερα, η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Attica υπολογίζεται περίπου σε 530 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση κατά 14% από τις αρχές του 2024, αλλά και κατά 30% από τα υψηλά έτους του Ιουλίου (15 ευρώ).

Βέβαια, μέσα στον τελευταίο ένα μήνα, το ράλι της μετοχής ξεπερνά το +35%, έχοντας ανακάμψει εντυπωσιακά από τα χαμηλά έτους της 6ης Αυγούστου (7,8 ευρώ).

Καματάκης: Η τελευταία ζαριά (;) για την ελληνική… Apple – Το disaster story, οι ομολογιούχοι και ο στρατηγικός επενδυτής

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)