Skip to main content

Συνταγή κερδοφορίας για τον Ακη Πετρετζίκη

Η Άκης Πετρετζίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, έκλεισε την περσινή χρήση καταγράφοντας σημαντική βελτίωση στους δείκτες κερδοφορίας

Συνταγή κερδοφορίας αναπτύσσει ο αναγνωρίσιμος Έλληνας σεφ – επιχειρηματίας Άκης Πετρετζίκης, το «μυστικό» της οποίας αποφέρει σημαντικές επιδόσεις μεγεθών στην ομώνυμη εταιρεία που διατηρεί.

Ειδικότερα, η Άκης Πετρετζίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, έκλεισε την περσινή χρήση καταγράφοντας σημαντική βελτίωση στους δείκτες κερδοφορίας με τα προ φόρων αποτελέσματα να εμφανίζουν αύξηση της τάξεως του 20% στα 2,4 εκατ. ευρώ έναντι 2 εκατ. ευρώ το 2022.

Αντίστοιχα η καθαρή κερδοφορία εμφάνισε ανάπτυξη της τάξεως του 15,5% στα 1,86 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο κύκλο εργασιών στην περσινή χρονιά εμφανίζει υποχώρηση περί το 13% στα 4 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων που είναι βραχυπρόθεσμες διατηρήθηκαν στο επίπεδο του 1,2 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση της εταιρείας ανήλθε στο τέλος του 2023 σε 5,4 εκατ. ευρώ διευρυμένη κατά 54% σε σχέση με το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περσινή χρονιά ανεστάλη επίσημα η λειτουργία της Kitchen Lab της αλυσίδας τριών εστιατορίων που διατηρούσε ο κ. Πετρετζίκης, τα οποία είχαν διακόψει την λειτουργία τους από το τέλος του 2022.

Ωστόσο την περσινή άνοιξη συστάθηκε η  Ακis Petretzikis Hub Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με μετοχικό κεφάλαιο 530.000 ευρώ αντικείμενο της οποίας είναι ο τομέας των τηλεοπτικών παραγωγών δεδομένης της έντονης δραστηριότητας που έχει στα media. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέρα από τα εγχώρια τηλεοπτικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας σεφ έχει προχωρήσει σε συνεργασία και με την πλατφόρμα Netflix, στην οποία προβάλλεται η δική του ταξιδιωτική εκπομπή που εστιάζει στην μαγειρική.

Παράλληλα ο σεφ διατηρεί ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο συνεργασιών με την εγχώρια λιανική  ενώ ο ίδιος έχει προχωρήσει στην έκδοση αρκετών βιβλίων με τις συνταγές του. Δ.Αλεξ.