Skip to main content

Επένδυση 60 εκατ. στη Ρόδο από το Mitsis Group

(Πηγή φωτ. mitsis.com/en/hotels)

Στα 45 εκατ. ο στόχος για τα ετήσια έσοδα του Grand Hotel

Σε μια νέα επένδυση, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, που επανατοποθετεί στη διεθνή τουριστική αγορά ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του ομίλου, το Mitsis Grand Hotel της Ρόδου, ξεκινάει να υλοποιή σει το Mitsis Group.

Συγκεκριμένα, το Mitsis Grand Hotel κλείνει, αρχές Νοεμβρίου, για μια ολική ανακατασκευή, από την οποία ύστερα από έναν χρόνο, εκτός από ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες, θα διαθέτει και διαμερίσματα προς μίσθωση και πώληση. Παράλληλα, σχεδι άζεται να αναβαθμισθούν όλες οι υποδομές της μονάδας, ενώ θα διαθέτει εμπορικό κέντρο, χώρους τέχνης σε συνεργασία με διεθνή gallery, αθλητικούς χώρους, όπως γήπεδα τένις κ.λπ. Με την ολοκλήρωση των εργα σιών, στόχος της διοίκησης είναι το ξενοδοχείο να αποφέρει πολύ περισσότερα έσοδα στον όμιλο.

Όπως υπολογίζεται, από 12 εκατ. ευρώ έσοδα που πραγματοποι εί, με την παρούσα κατάσταση θα πραγματοποιεί έσοδα ύψους 45 εκατ. ευρώ. Πολύ υψηλότερη, όπως εκτιμάται, θα είναι και η κερδοφορία του, η οποία, το 2022, ανήλθε στα 2,01 εκατ. ευ ρώ. Ουσιαστικά, το Mitsis Group σχεδιάζει να δημιουργήσει στο Mitsis Grand Hotel, έναν νέο προορισμό, που θα επηρεάσει εκθετικά όχι μόνο τον τουρισμό του σμαραγδένιου νησιού αλλά και της χώρας συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι το Mitsis Group απέκτησε το Mitsis Grand Hotel Rhodes τον Δεκέμβριο του 2018, ύστερα από διαγωνισμό από την Εθνική Τράπεζα, καταβάλλο ντας 50,1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το διαχειριζόταν και τα 18 χρόνια πριν από την αγορά, ύστερα από συμφωνία με την τράπεζα. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, πραγματοποίησε επενδύσεις στη μονάδα, επενδύσεις που με τη νέα ολική ανακατασκευή θα ξεπεράσουν συνολικά τα 150 εκατ. ευρώ.

Το Grand Hotel διαθέτει ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά, που θα αναδειχθούν ακόμη περισσότερο με την ολοκλήρωση της επένδυσης. Για παράδειγμα, είναι ένα ultra-all-inclusive ξενοδοχείο και το μοναδικό παραλιακό πέντε αστέρων στην πόλη της Ρόδου. Είναι ένας συνδυασμός ξενοδοχείου πόλης με υπηρεσίες και εγκαταστάσεις θέρετρου, σε μια εξαιρετική τοποθεσία, με θέα στη θάλασσα και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος της Ρόδου. Σήμερα, το ξενοδοχείο προσφέρει 405 δωμάτια με θέα στη θάλασσα ή στους κήπους, ένα σύγχρονο γυμναστήριο, ένα σπα ευεξίας, μία εσωτερική και δύο εξωτερικές πισίνες, 6 εστιατόρια και 2 μπαρ, premium υπηρεσίες concierge και πολλαπλές αίθουσες για τη φιλοξενία κοινωνικών ή εταιρικών εκδηλώσεων.

Το αναπτυξιακό πλάνο

Η μεγάλη επένδυση στο Mitsis Grand Hotel Rhodes είναι μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού προγράμματος του Ομίλου.

Κέρκυρα:

  • Εξαγόρασε το «Messonghi Beach Hotel», 4*, παραθαλάσσιο all-inclusive ξενοδοχειακό θέρε τρο, στην περιοχή της Μεσογγής.
  • Υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης ακινήτου για το 3* παραθαλάσσιο all-inclusive ξε νοδοχείο «Belvedere Hotel» στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Περι στερών, δύο ακίνητα της οικογέ νειας Γεωργούλη.

Πειραιάς:

  • Επένδυσε στο Mitsis N’U Piraeus Port, στον Πειραιά, που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο του Με ταξά, στην οδό Αριστείδου. Ένα αστικό lifestyle ξενοδοχείο 4*, που βρίσκεται ακριβώς στο Λιμάνι.

Αθήνα:

  • Έχει ξεκινήσει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν-Μελά, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου και του ιστορικού εστιατορίου που φιλοξενούνται σε αυτό, και τη μετατροπή του υπολοίπου κτιρίου σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Τέλος, στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται η ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου στη Μύκονο και τριών στην περιοχή της Αφάντου, στη Ρόδο, όπως και η ανάπτυξη δύο ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων και η ανακαίνιση της υπάρχουσας «Γαλήνη», στα Καμένα Βούρλα.