Skip to main content

Ιntralot: Υψηλότερα κέρδη, οριακή μείωση εσόδων και δανεισμού το α’ 6μηνο

Στόχος της εταιρίας συμβόλαια στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία

Υψηλότερα κέρδη, οριακή μείωση εσόδων και μείωση δανεισμού δείχνει ο απολογισμός του α’ εξαμήνου 2024 για την Ιntralot. Η εταιρεία διατηρεί ψηλά τον πήχυ για τη σύναψη συμβολαίων στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας, ενώ προχωρά σε ανανεώσεις υφιστάμενων συμβολαίων.

Αναλυτικά κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €173,6 εκατ. (-0,9% σε σχέση με πέρυσι, περιλαμβανομένης της επίπτωσης -10,3 εκατ. ευρώ λόγω μεταβολής συναλλαγματικής ισοτιμίας στην Αργεντινή τον Δεκέμβριο του 2023).

Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €59,5 εκατ. (-5,3% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά), ενώ το περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 34,3%. Τα κέρδη EBT ανήλθαν σε €6,1 εκατ. κατά το Α’ εξάμηνο του 2024 και το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) διαμορφώθηκε στα 4,6 εκατ. ευρώ κέρδη, υψηλότερο κατά 4,4% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2023.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές διαμορφώθηκαν στα 45,0 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις παγίων στοιχείων (Capex) ανήλθαν σε 11,7 εκατ.ευρώ συγκριτικά με 14,1 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα του Α΄ εξαμήνου του 2024 περιλαμβάνουν κυρίως επενδύσεις σε έργα των ΗΠΑ καθώς και την προτελευταία δόση για την ανανέωση της άδειας στην Τουρκία (€3,9 εκατ.). Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα έφτασαν στα 85,4 εκατ. ευρώ.  Ο Προσαρμοσμένος Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα 338,2 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά €142,3 εκατ. σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2023.

Τα Παιχνίδια Λοταρίας είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, αποτελώντας το 56,6% των εσόδων της, με τον Αθλητικό Στοιχηματισμό να έπεται με συμβολή 22,5%. Tα VLTs αποτέλεσαν το 12,1%, ενώ τα Συμβόλαια Τεχνολογίας αποτέλεσαν το 8,8%.Υψηλότερα έσοδα κατέγραψε η δραστηριότητα των Συμβολαίων Διαχείρισης (B2B/ B2G).

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Intralot Σωκράτης Κόκκαλης,  «τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2024 επιβεβαιώνουν τη σταθερή πορεία της εταιρείας και τη διατήρηση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών στα επιθυμητά επίπεδα, παρά τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες και την επίδραση της εποχικότητας. Με γνώμονα τη βελτιωμένη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου, η εταιρεία συνεχίζει να εγκαθιστά και να θέτει σε λειτουργία το νέο προηγμένο λοταριακό της σύστημα, LotosX, αναπτύσσοντας περαιτέρω το συνολικό οικοσύστημα των οργανισμών διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως ο Καναδάς. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή διεκδικούμε έναν μεγάλο αριθμό ευκαιριών με προοπτικές στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, ανανεώνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μας με υφιστάμενους σημαντικούς πελάτες, όπως στην Ολλανδία και στην Ιρλανδία».

Να σημειωθεί ότι η Intralot ανακοίνωσε την επιτυχή μετάβαση του συστήματος τυχερών παιχνιδιών της British Columbia Lottery Corporation (BCLC) στο καινοτόμο cloud οικοσύστημα LotosX Omni της Intralot. Το επίτευγμα αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Intralot στη Βόρεια Αμερική, ενώ καθιστά τη BCLC μία από τις πρώτες λοταρίες στον κόσμο που υιοθετεί ένα σύστημα τυχερών παιχνιδιών βασισμένο εξ ολοκλήρου στο cloud.

Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της τριετούς επέκτασης του συμβολαίου της θυγατρικής της στην Ολλανδία, Intralot BENELUX BV, με την κρατική Λοταρία της Ολλανδίας, Nederlandse Loterij Organisatie (NLO), με ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2027. Παράλληλα προχώρησε στην τριετή (3) επέκταση του συμβολαίου της θυγατρικής της στην Ιρλανδία, Intralot Ireland Ltd., με την Premier Lotteries Ireland DAC (PLI) έως το Νοέμβριο του 2027.