Skip to main content

Χρηματιστήριο – Coca Cοla: «Κλείνει» στο 5% την απόσταση από τα υψηλά 4ετίας

Στα 32 ευρώ ενισχύεται η μετοχή

Σημαντικά στηρίγματα παρέχει σήμερα (27/8) στο Χρηματιστήριο Αθηνών η δεικτοβαρής μετοχή της Coca – Cola HBC, η οποία επιχειρεί να σταθεροποιηθεί άνω των 32 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται κατά τουλάχιστον 1,6%, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 32,1 ευρώ. Μάλιστα, νωρίτερα έφθασε έως το υψηλό ημέρας των 32,4 ευρώ.

Η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από έναν σχετικά ικανοποιητικό τζίρο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί περίπου 7.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 225.000 ευρώ

Η εν εξελίξει μεταβολή της Coca – Cola είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στα blue chips, κάτι το οποίο δημιουργεί «αναχώματα» στις νευρικές μεταβολές της υπόλοιπης χρηματιστηριακής αγοράς.

Χρηματιστήριο: Αποδόσεις που… ζαλίζουν στη 2ετία – Οι μετοχές με ράλι άνω του +100%

-5% από τα υψηλά 4ετίας

Στο μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, πάντως, η μετοχή της εταιρείας διαπραγματευόταν σ’ ένα στενό εύρος διακυμάνσεων, το οποίο είχε ως βάση τα 31 ευρώ.

Η σημερινή επιστροφή στα 32 ευρώ έρχεται να «ψαλιδίσει» στο –5% την απόσταση από τα υψηλά 4ετίας των 34 ευρώ, τα οποία είχαν σημειωθεί την 1η Αυγούστου, δηλαδή ακριβώς πριν το sell off της 2ης και της 5ης Αυγούστου.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια του 8μηνου του 2024, η αθροιστική απόδοση της μετοχής αποδεικνύεται άκρως ικανοποιητική, φθάνοντας σχεδόν στο +20%.

Αξία 12 δισ. ευρώ

Η κεφαλαιοποίηση της Coca – Cola υπολογίζεται στα 12 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αποτελεί την πολυτιμότερη εταιρεία στο ελληνικό ταμπλό.

Αυτή η αξία αντικατοπτρίζει δείκτη πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E στο 18,7x, αλλά και δείκτη λογιστικής αξίας P/BV στο 4,1x.

Για το 12μηνο του 2024, η διοίκηση Μπογκντάνοβιτς περιμένει αύξηση των οργανικών εσόδων κατά 6% έως 7%, καθώς και βελτίωση των λειτουργικών κερδών κατά +3% έως +9%.

Η τιμολογιακή πολιτική και η ανθεκτική κατανάλωση κόντρα στον πληθωρισμό και τις γεωπολιτικές ανησυχίες, να συνιστούν τους βασικούς πυλώνες του guidance.

Τουρισμός: Τα ρεκόρ καλλιεργούν το έδαφος για re-rating στο Χρηματιστήριο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)