Skip to main content

Χρηματιστήριο – Intralot: Ράλι σχεδόν +4%, η καλύτερη συνεδρίαση του 2μήνου

Άνω των 720 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης

Τις βάσεις για την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου διμήνου βάζει σήμερα (26/8) η μετοχή της Intralot στο Χρηματιστήριο Αθηνών, λαμβάνοντας ώθηση από την προσθήκη στον δείκτη Mid Cap του FTSE Russell.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται δυναμικά κατά 3,83%, με αποτέλεσμα να αναρριχάται στα υψηλά ημέρας του 1,192 ευρώ, το οποίο αγνοείται από το sell off των πρώτων ημερών του Αυγούστου.

Μάλιστα, η εν εξελίξει ανοδική αντίδραση συνοδεύεται από ιδιαίτερα υψηλό τζίρο συναλλαγών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 1,3 εκατ. τεμάχια, συνολικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ.

Το αγοραστικό ντεμαράζ εδράζεται στην απόφαση του FTSE Russell για εισαγωγή στον δείκτη Mid Cap, αυξάνοντας σημαντικά την ορατότητα της μετοχής στο ξένο επενδυτικό κεφάλαιο. Η αλλαγή θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Χάρη σ’ αυτήν την άκρως θετική εξέλιξη, η κεφαλαιοποίηση της Intralot επανέρχεται άνω των 720 εκατ. ευρώ, ενόσω η μετοχή σπεύδει να γεφυρώσει την απόσταση από τα φετινά υψηλά 6ετίας του 1,27 ευρώ (12 Ιουλίου).

Πανίκος Νικολάου: Ο άνθρωπος που ξαναφέρνει την Τρ. Κύπρου στην Αθήνα

Ισχυρές αποδόσεις

Παρά την πτώση που ακολούθησε και κορυφώθηκε στο τετραήμερο 1η έως 6η Αυγούστου (βουτιά από το 1,23 στο 1,10 ευρώ), η μετοχή της Intralot εξακολουθεί να παρουσιάζει ικανοποιητικές αποδόσεις.

Έτσι, για παράδειγμα, η άνοδος από τις αρχές του έτους ξεπερνά το +10%, ενώ μέσα στο τελευταίο 12μηνο υπερβαίνει το +90%. Κι όλα αυτά, ενόσω τον περασμένο Νοέμβριο η μετοχή βρισκόταν εγκλωβισμένη στην Κατηγορία της Επιτήρησης.

Βασικός μέτοχος της Intralot είναι η Standard General με ποσοστό 26,8%, ενώ ακολουθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με 20,5% και η Intracom Holdings με 7,1%.

Για το έτος χρήσης 2023, η καθαρή κερδοφορία της εισηγμένης ανήλθε σε 5,8 εκατ. ευρώ, με τα αποτελέσματα EBITDA να αγγίζουν τα 130 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 5,4% σε σχέση με το 2022.

Όσον αφορά το α’ τρίμηνο του 2024, τέλος, η Intralot ανακοίνωσε EBITDA 30,1 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ποιες μετοχές (μάλλον) αδικούνται από το ταμπλό

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)