Skip to main content

Κόκκαλης: Το κερδισμένο στοίχημα, το μεγάλο ράλι και η επόμενη ημέρα στη Wall Street (;)

Επί προσωπικού: Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Intralot «βλέπει» τη χρηματιστηριακή αξία να ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ

Ένα – ένα συνεχίζει να υλοποιεί τα κρίσιμα ορόσημα η Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος έχει πάρει προσωπικά το στοίχημα επιστροφής της ελληνικής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών.

Με χρηματιστηριακή αξία άνω των 715 εκατ. ευρώ, ο FTSE Russell έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα πολύτιμο κομμάτι στο παζλ, εντάσσοντας τη μετοχή στον δείκτη Mid Cap και αυξάνοντας την ορατότητα της εισηγμένης στο ξένο επενδυτικό κεφάλαιο.

Κάπως έτσι, ο 85χρονος Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος εδώ και πέντε δεκαετίες συνεχίζει να εξελίσσει και να διευρύνει το επιχειρηματικό του εκτόπισμα, έχοντας ως προμετωπίδα αφενός την Intralot αφετέρου την Intracom Holdings, βλέπει τη μετοχή της Intralot να πλησιάζει εκ νέου τα πρόσφατα υψηλά 6ετίας (1,27 ευρώ), αφήνοντας πίσω τη μεγάλη βουτιά των πρώτων ημερών του Αυγούστου (έφθασε έως το 1,10 ευρώ).

Πανίκος Νικολάου: Ο άνθρωπος που ξαναφέρνει την Τρ. Κύπρου στην Αθήνα

Η επόμενη ημέρα

Το επόμενο στοίχημα για την εισηγμένη εταιρεία, η οποία μην ξεχνάμε ότι έως τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου βρισκόταν εγκλωβισμένη την Κατηγορία της Επιτήρησης, αναμφίβολα αφορά την πολλά υποσχόμενη αγορά των ΗΠΑ.

Ήδη ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος έχει στο πλευρό του και τον CEO, Νίκο Νικολακόπουλου, έχει «χτίσει» σημαντική θέση με δεκάδες εν ενεργεία συμβόλαια παροχής λύσεων και διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι στο α’ τρίμηνο του 2024, από τον συνολικό κύκλο εργασιών των 85 εκατ. ευρώ, τα 50 εκατ. ευρώ προήλθαν από την αμερικανική ήπειρο.

Οι φιλοδοξίες είναι ακόμη μεγαλύτερες για τη συνέχεια, με τη διοίκηση να περιμένει σημαντική ανάπτυξη, χάρη στη διεκδίκηση νέων προσοδοφόρων συμβολαίων.

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ποιες μετοχές (μάλλον) αδικούνται από το ταμπλό

Άλλωστε και ο ίδιος ο Κόκκαλης, κατά το παρελθόν, έχει περιγράψει το όραμα εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης -αν και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το μεγάλο ράλι

Όλα αυτά, φυσικά, αντικατοπτρίζονται με εύγλωττο τρόπο στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, όπου η μετοχή «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του +63% από τον Νοέμβριο του 2023, αλλά και σχεδόν +92% μέσα στο τελευταίο 12μηνο. Εντός του 2024, δε, η άνοδος προσεγγίζει πλέον το +13%, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά τα 715 εκατ. ευρώ.

Εάν και πρόκειται για μια αξία αρκετά υψηλή σε σχέση με την ετήσια κερδοφορία (EBITDA 129 εκατ. ευρώ το 2023), είναι σαφές ότι ενσωματώνει ένα μεγάλο μέρος των μελλοντικών προοπτικών. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι οι επενδυτές αγοράζουν το αύριο και όχι το σήμερα. Κι αυτό είναι κάτι, το οποίο γνωρίζει καλά ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Χρηματιστήριο: Αποδόσεις που… ζαλίζουν στη 2ετία – Οι μετοχές με ράλι άνω του +100%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)