Skip to main content

Ανδριόπουλος: Από τα McDonalds και τη Superfast στο εγχείρημα της Dimand – Το ράλι της μετοχής και τα κέρδη των 180 εκατ. ευρώ

Επί προσωπικού: Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος ελέγχει το 54% των μετοχών της Dimand

Ένα εντυπωσιακό ράλι, το οποίο υπερβαίνει το +20%, καταγράφει η μετοχή της Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία μέσα σ’ ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών έχει σκαρφαλώσει (από τα 8 ευρώ) στις παρυφές των 10 ευρώ.

Κι αυτό, ομολογουμένως, μόνο ως ικανοποιημένο αφήνει τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, Δημήτρη Ανδριόπουλο, ο οποίος ελέγχει το 54,2% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η εκκίνηση πριν 22 χρόνια

Δημήτρης Ανδριόπουλος

Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ο οποίος τη δεκαετία του ’90 άνοιξε τα πρώτα McDonalds στον Πειραιά και στη συνέχεια άφησε το δικό του στίγμα σε εταιρείες, όπως η Superfast Ferries και η Reds του Ομίλου Ελλάκτωρ, ξεκίνησε το εγχείρημα της Dimand πριν 22 χρόνια, όταν μαζί με μια ομάδα συνεργατών ίδρυσε την εταιρεία ανάπτυξης, εκμετάλλευσης και διαχείρισης ακινήτων.

Σταδιακά ο Δημήτρης Ανδριόπουλος άρχισε να χτίζει ένα ηχηρό «όνομα» γύρω από το real estate. Karela Office Park, γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, Piraeus Port Plaza, Moxy Athens City Hotel, Πύργος του Πειραιά και Minion είναι μερικά από τα mega projects, τα οποία φέρουν την υπογραφή του έμπειρου επιχειρηματία.

Και σ’ όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη συμφωνία με την Τρ. Πειραιώς για τέσσερα νέα έργα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν η ανάπλαση του συγκροτήματος ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη και η ανάπτυξη παραθαλάσσιας έκτασης 100 στρεμμάτων στο λιμάνι του Λαυρίου.

Το… double score στο μεταμνημονιακό Χρηματιστήριο: Το μεγάλο ράλι από το 2018 έως σήμερα

Κέρδη 180 εκατ. ευρώ έως το 2027

Με βάση τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, η Dimand διαχειρίζεται 20 projects, συνολικής έκτασης 539.000 τ.μ. και εκτιμώμενης αξίας σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με έκθεση της Eurobank Equities, τα εν λόγω έργα μπορούν να «γεννήσουν» αθροιστική κερδοφορία 180 εκατ. ευρώ έως το 2027, εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ αφορούν μόνο το 2024 (το 2023 τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 13,2 εκατ. ευρώ).

Χαϊδά: Η βουτιά στα χαμηλά 7ετίας και ο ρόλος της Κίνας

Το comeback στο Χρηματιστήριο

Είναι σαφές ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν μπορεί να αγνοεί τα παραπάνω επί μακρόν.

Κάπως έτσι, παρά την ευρύτερη υποαπόδοση στον κλάδου του real estate, ο Δημήτρης Ανδριόπουλος βλέπει τη μετοχή της Dimand να «τρέχει» ένα ισχυρό ράλι άνω του 20% από τα χαμηλά της 19ης Ιουνίου (8,09 ευρώ), φθάνοντας εκ νέου στις παρυφές των 10 ευρώ και καλύπτοντας περίπου το 50% της διαδρομής έως τα υψηλά 12μηνου των 12,5 ευρώ (συνεδρίαση 23/8/2023).

Απώτερος στόχος είναι, φυσικά, η ανάκτηση των 200 εκατ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Εισηγμένες: Οι 20+3 billionaires που παίζουν… μπάλα στο Χρηματιστήριο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)