Skip to main content

Νέα μεγάλα καταστήματα Hondos Center και Μουστάκας στη Θεσσαλονίκη

Πυρετός μετακομίσεων ξένων αλυσίδων και νέες ελεύσεις στην Τσιμισκή - Ανεβαίνει και η Εγνατία

Δύο ηχηρές νέες τοποθετήσεις με μεγάλα καταστήματα γνωστών ελληνικών αλυσίδων βίωσε τις τελευταίες ημέρες η αγορά της Θεσσαλονίκης.

Συνολικότερα, δε, από την αρχή της φετινής χρονιάς συνεχίζονται και εντείνονται οι «μονομαχίες» ξένων πολυεθνικών αλυσίδων για μια καλή θέση στην Τσιμισκή, ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον και για την Εγνατία, που αρχίζει να ανακάμπτει χάρη στην ολοκλήρωση των έργων του μετρό και την επικείμενη (τέλη 2024) διέλευσή του ακριβώς από κάτω της.

Οι δυο νέες δυναμικές τοποθετήσεις προέρχονται από την αλυσίδα καλλυντικών Hondos Center και από την αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών Μουστάκας.
Αναλυτικότερα, στην Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης «επέστρεψε» μετά από πολύχρονη αποχώρηση η αλυσίδα καλλυντικών Hondos Center. Πρόκειται για το τέταρτο σημείο παρουσίας της αλυσίδας στην πόλη, μετά το κατάστημα στην Αριστοτέλους, το «Απολλώνια Πολιτεία» στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής και το κατάστημά της στον Εύοσμο και διαθέτει δυο επίπεδα (ισόγειο και υπόγειο).

Μόλις λίγες ημέρες αριθμεί, επίσης, η λειτουργία του νέου μεγάλου καταστήματος παιχνιδιών Μουστάκας, στην οδό Λαγκαδά στο ύψος της Αερογέφυρας Σταυρούπολης, ένα ιδιαίτερα κομβικό εμπορικό σημείο για τις δυτικές περιοχές της πόλης, στο οποίο σε μια ακτίνα 300 μέτρων ανταγωνίζονται μια πλειάδα μεγάλων καταστημάτων ελληνικών και ξένων αλυσίδων όπως Jumbo, Μασούτης, Lidl, Κωτσόβολος, Public, Πλαίσιο, Intersport κ.ο.κ.

Ενδιαφέρον για την Εγνατία

Η Εγνατία, στο μεταξύ, χάρη στην επικείμενη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης στα τέλη του 2024, το οποίο κινείται κατά μήκος της, και την απομάκρυνση των λαμαρινών που την είχαν αποδυναμώσει εμπορικά για πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου με τις γνωστές μεγάλες καθυστερήσεις έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και σύμφωνα με μεσιτικούς κύκλους υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από εταιρείες ένδυσης-υπόδησης.

Επίσης, προ μερικών μηνών ενδιαφέρθηκε και γνωστή ξένη πολυεθνική να αποκτήσει παρουσία στην Εγνατία αλλά η προοπτική δεν ευοδώθηκε λόγω της έλλειψης μεγάλων καταστημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο.

Η Kayak και η Marks & Spencer

Παρουσία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει δρομολογήσει – και ετοιμάζεται ο χώρος, στην οδό Καρόλου Ντηλ 13 – και η λαρισινή αλυσίδα Kayak Fashion, περίπου έναν χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας του καταστήματός της στο Κολωνάκι, στην Αθήνα.

Το deal όπως έχει γνωστοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ιδιοκτήτης, Βασίλης Κόκκοβας, έχει κλείσει και το νέο multibrand κατάστημα της Kayak «έρχεται» στη Θεσσαλονίκη προσεχώς.

Από την αρχή της φετινής  χρονιάς γενικότερα έχουν γίνει ενδιαφέρουσες εμπορικές κινήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται σχετικά και στην σχετική εξαμηνιαία έκθεση της «Δανός & Συνεργάτες», η Marks & Spencer ολοκλήρωσε τη μετακόμισή της στην Τσιμισκή 55. Το εντυπωσιακό νέο κατάστημα εκτείνεται σε δέκα ορόφους, καλύπτει συνολική επιφάνεια 2.000 τ.μ. και πρόκειται για το τρίτο κατάστημα της M&S στη Θεσσαλονίκη, με τα άλλα δύο να βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα Mediterranean Cosmos και Makedonia Mall, και την 27η τοποθέτησή τους στην Ελλάδα.

Νέο Kiko Milano – Προσεχώς και Guess

Επίσης, η Kiko Milano, μια από τις κορυφαίες μάρκες μακιγιάζ της Ιταλίας,  που εκπροσωπείται αποκλειστικά από τον Όμιλο Fais στην Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία άνοιξε νέο κατάστημα στην Τσιμισκή 52 τον Μάιο, ενώ παρουσία στην Τσιμισκή θα διαθέτει προσεχώς και η αλυσίδα Guess και τμηματικά άρχισε επίσης πρόσφατα η λειτουργία στην Τσιμισκή του νέου mega-σημείου (περίπου 3.500 τ.μ.) τοποθέτησης της αλυσίδας Inditex στο κατάστημα που μέχρι πριν μερικούς μήνες στεγαζόταν το Marks & Spencer.

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, άνοιξε επίσης πρόσφατα κατάστημα της εκπτωτικής αλυσίδας ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ, καλλυντικών και ειδών διακόσμησης Pepco.