Skip to main content

Όταν ο CEO…λείπει ταξίδι για δουλειές

Όλο και πιο πολλά τα στελέχη που «τρέχουν» εταιρείες από αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων

Την ώρα που όλο και περισσότερες εταιρείες ζητούν από τους εργαζόμενούς τους να γυρίσουν στο γραφείο, για τα κορυφαία στελέχη η πολιτική είναι αντίστροφη. Και με τις μετακινήσεις πληρωμένες.

Για την Starbucks η κύρια έδρα της είναι το Σιάτλ. Ωστόσο, ο πρόσφατα αναδειχθείς διευθύνων σύμβουλος Μπράιαν Νίκολ,  δεν ζει στην ίδια πόλη, ούτε καν στην ίδια Πολιτεία με την έδρα της εταιρείας- μια αναδυόμενη τάση μια αναδυόμενη τάση που επιτρέπει στα κορυφαία στελέχη να κατοικούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ο Νίκολ, δεν θα χρειαστεί να μετακομίσει στο Σιάτλ, όπου εδρεύει η εταιρεία, παρόλο που θα περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου του εκεί. Θα αποκτήσει επίσης ένα απομακρυσμένο γραφείο στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται ο πρώην εργοδότης του Chipotle Mexican Grill Inc.

Αντιθέτως, οι υπάλληλοι των Starbucks, υποχρεώθηκαν στις αρχές του περασμένου έτους να παρουσιάζονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

Αυτή την εβδομάδα η Victoria’s Secret που εδρεύει στο Κολόμπους του Οχάιο όρισε νέα διευθύνοντα σύμβουλο που θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Η Χίλαρι Σούπερ, η οποία μετακινήθηκε από την εταιρεία   εσωρούχων της Ριάνα για να γίνει η επόμενη ηγέτιδα της Victoria’s Secret, θα μετακομίσει από την Καλιφόρνια και θα ζήσει στη Νέα Υόρκη.

Και τα δύο στελέχη έχουν συμφωνήσει να μετακινούνται συχνά για τον ρόλο τους. Η Starbucks θα επιτρέψει στον Νίκολ να χρησιμοποιήσει το εταιρικό της αεροπλάνο και η Victoria’s Secret θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης της Σούπερ.

Και επιχειρηματικοί οι λόγοι

Ορισμένες από τις επιλογές τοποθεσίας ωστόσο, ενδέχεται να οφείλονται σε επιχειρηματικούς λόγους. Ο Κέλι Όρτμπεργκ, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος της Boeing αυτόν τον μήνα, θα έχει τη βάση του στο Σιάτλ, όπου μπορεί να επιβλέπει την αναβάθμιση του κρίσιμου κέντρου κατασκευής των 737, μετά από τα συνεχή προβλήματα ασφαλείας, που κόστισαν στην εταιρεία.

Αλλά άλλες συμφωνίες, λαμβάνεται υπόψιν ο τόπος διαμονής του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Σκοτ Κίρμπι της United Airlines .μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ της κύριας κατοικίας του στο Ντάλας και του Σικάγο, όπου εδρεύει η εταιρεία του.

naftemporiki.gr