Skip to main content

Metlen: Στόχος η εισαγωγή στο LSE το α’ τρίμηνο του 2025

Η εισηγμένη ήδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg

Την πρόθεση της Metlen να ολοκληρώσει τη διαδικασία εισόδου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025 επιβεβαίωσε εκ νέου πηγή της εταιρείας που μίλησε στο Bloomberg.

Ειδικότερα, η εισηγμένη ήδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο Λονδίνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου, επικαλούμενο την ίδια πηγή. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, με την εταιρεία Metlen να αρνείται να σχολιάσει το πιθανό χρονοδιάγραμμα, όπως μεταφέρει το Bloomberg. Η κίνηση της Metlen θα μπορούσε να βοηθήσει να βελτιωθεί η θέση του Λονδίνου στο χρηματοπιστωτικό στερέωμα καθώς τα προηγούμενα χρόνια ισχυροί όμιλοι μετακινήθηκαν στη Νέα Υόρκη, σχολιάζει το πρακτορείο.

Παρουσία

Η Metlen τον Απρίλιο δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, μέσα στους επόμενους 12 έως 18 μήνες, δεδομένης της «ολοένα και διαφοροποιημένης γεωγραφικής παρουσίας της». Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είναι εισηγμένη από το 1995.

Η Citigroup και η Morgan Stanley είναι οι οικονομικοί σύμβουλοι της στρατηγικής αναθεώρησης της Metlen. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιλη ναίος είναι επίσης πρόεδρος της Eurometaux, της ευρωπαϊκής ένωσης για μη σιδηρούχα μέταλλα.

Οι μέτοχοι τον Ιούνιο ενέκριναν την αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας της εταιρείας σε Metlen από «Mytilineos», για να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δραστηριότητές της εν όψει μιας πιθανής εισαγωγής στο εξωτερικό. Ενδεικτικό της ιεράρχησης που χαρακτηρίζει την επικεί μενη εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι το σχόλιο, μεταξύ άλλων, του επικεφαλής Ευάγγελου Μυτιληναίου σε πρόσφατο αφιέρωμα των Sunday Times.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την επιλογή του LSE σε μια φάση που ως Χρηματιστήριο δεν βρίσκεται στην πιο ένδοξη φάση του, ο κ. Μυτιληναίος απάντησε: «Η ερώτηση είναι: πιστεύετε στο Λονδίνο ως χρηματοοικονομικό κέντρο ή όχι; Εγώ το πιστεύω. Πιστεύετε ότι η πόλη του Λονδίνου, μετά το Brexit, έχει δει τα χειρότερα; Ναι, το πιστεύω. Πιστεύετε ότι η παρουσία μας εκεί, η METLEN, μαζί με άλλες εταιρείες, θα βοηθήσει το LSE να βρει την παλιά του δόξα; Ναι, το πιστεύω!».

Διαβάστε ακόμη:

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η εισαγωγή στο Citi και οι επόμενες προκλήσεις – Αφιέρωμα των Sunday Times