Skip to main content

Χρηματιστήριο: Ράλι στα ιστορικά υψηλά για την Κρι Κρι

Αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών επιστρέφει η μετοχή της Κρι – Κρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ανακτά το ρεκόρ των 12 ευρώ, το οποίο είχε επιτευχθεί στα μέσα του φετινού Μαρτίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, λίγο πριν τις 2μιση το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης πραγματοποιεί μίνι – ράλι κατά 3,45%, με αποτέλεσμα να αναρριχάται στα 12 ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, μάλιστα, έφθασε έως τα 12,2 ευρώ.

Ο τζίρος των συναλλαγών υπολογίζεται σε 260.561 ευρώ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει χέρια 21.734 τεμάχια. Τα συγκεκριμένα νούμερα ήδη είναι σημαντικά υψηλότερα του φετινού μέσου όρου.

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Οι 8 μετοχές που παραμένουν κοντά στα φετινά υψηλά

Εν αναμονή του μερίσματος

Το σημερινό ράλι λαμβάνει χώρα εν όψει της καταβολής του μερίσματος για την οικονομική χρήση του 2023, το οποίο ανέρχεται σε 11,5 εκατ. ευρώ ή αλλιώς σε 0,35 ευρώ/μετοχή (μικτό ποσό).

Η ημερομηνία αποκοπής έχει οριστεί για τις 22 Αυγούστου, ενώ η πληρωμή των χρημάτων θα ακολουθήσει μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 28 Αυγούστου.

H μερισματική απόδοση διαμορφώνεται άνω του 3%, με τη φετινή επιβράβευση να είναι η 10η συνεχόμενη για τους μετόχους -αδιαλείπτως από το 2015 έως το 2024.

400 εκατ. ευρώ η αξία

Από τις αρχές του 2024, η μετοχή της Κρι – Κρι ενισχύεται κατά σχεδόν 25%, με την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να αγγίζει πλέον τα 400 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι, μέσα στον Αύγουστο, εμφανίζει άνοδο της τάξης του 4%, οδεύοντας προς την 6η διαδοχική θετική συνεδρίαση, παρά τη σημαντική πτώση του διημέρου 2 (-5,15%) και 5 Αυγούστου (-4,98%).

Σίγουρα, τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα του παγωτού και του γιαουρτιού, είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα. Στο α’ τρίμηνο του 2024, για παράδειγμα, ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 52,4 εκατ. ευρώ από 45,8 εκατ. ευρώ προηγουμένως, με την καθαρή κερδοφορία να βελτιώνεται στα 6,8 εκατ. ευρώ έναντι 6,6 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η τρέχουσα αποτίμηση των 400 εκατ. ευρώ αντανακλά έναν δείκτη πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E στο 11,8x.

Ο Ελληνοσουηδός που δεν σταματά τα deals ούτε το καλοκαίρι – Από τη Μπουτάρης και τον Αντεντοκούνμπο στο «ΙΟΛΗ» και τη Nordic Leisure

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)