Skip to main content

Δημητρακόπουλος: Το νέο tech… αίμα στο Χρηματιστήριο και ο στόχος για μίνιμουμ ανάπτυξη 30% ετησίως

Επί προσωπικού: Η Softweb έκανε ντεμπούτο στην ΕΝ.Α. πριν λίγες ημέρες

Νεό… αίμα και νέα πρόσωπα έκαναν ντεμπούτο πριν λίγες ημέρες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την πολλά υποσχόμενη Softweb του Χαράλαμπου Δημητρακόπουλου να περνά το κατώφλι της Εναλλακτικής Αγοράς, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο αποτύπωμα στην αγορά πληροφορικής και λογισμικού -ένας τομέας, ο οποίος γεννά πολλούς και διαφορετικούς «πρωταγωνιστές» τα τελευταία χρόνια.

Στόχος για σταθερή ανάπτυξη 30%

Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος

Ο Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος, από κοινού με τον Αλέξανδρο Ασημακόπουλο, ίδρυσε την τεχνολογική εταιρεία πριν 16 χρόνια (δηλαδή το 2008) στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Παρά τη βαθιά και πολυετή οικονομική κρίση, ο ίδιος έβλεπε χρόνο με τον χρόνο να μεγεθύνονται τόσο τα μεγέθη, όσο και το χαρτοφυλάκιο της Softweb, η οποία κάποια στιγμή έφθασε στο σημείο να ενταχθεί στον χάρτη των πλέον αναπτυσσόμενων tech-επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι βασικός στόχος της διοίκησης είναι πλέον η σταθερή αύξηση του τζίρου κατά ελάχιστο 30% ετησίως. Πέρυσι, ενδεικτικά, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 42%, ξεπερνώντας το 1,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη να κάνουν άλμα στα 244.257 έναντι 106.900 ευρώ το 2022.

Φλόιντ: Ήρθε στην Ελλάδα και… γέμισε το πορτοφόλι του – Οι «τρελές» αποδόσεις που κέρδισε σε μία 4ετία

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος σήμερα είναι 40 ετών και ελέγχει το 40,84% των μετοχών (36,55% ανήκει στον Αλέξανδρο Ασημακόπουλο και το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται στην ελεύθερη διασπορά), έχει «βάλει» τη Softweb σε ακόμη εννέα χώρες εκτός της Ελλάδας, έχοντας ολοκληρώσει 1.800 έργα και διαθέτοντας πελατολόγιο 1.100 επιχειρήσεων και οργανισμών.

H επόμενη ημέρα

Στόχος του είναι, μέσα στο 2024, να αναπτύξει νέα προϊόντα, να βελτιώσει το περιθώριο κέρδους (16,1% το 2023) και να συνεχίσει την ανάπτυξη του τζίρου.

Και η 12ετής εμπειρία του στην Entersoft, μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις στον κλάδο, σίγουρα μπορεί να συνδράμει σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Αυτήν την στιγμή η χρηματιστηριακή αξία της Softweb ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 8 εκατ. ευρώ, με την τιμή της μετοχής να κυμαίνεται στην περιοχή του 1,5 ευρώ.

Το αν θα ακολουθήσει το επιτυχημένο παράδειγμα των άλλων εταιρειών πληροφορικής, όπως της Epsilon Net, της Entersoft ή ακόμα και της Performance Technologies, οι οποίες «μεγάλωσαν» μέσω της ΕΝ.Α. προτού καταφέρουν να καθιερωθούν στην Κύρια Αγορά, μένει να αποδειχθεί προϊόντος του χρόνου.

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Ποιες συνεχίζουν να προσφέρουν αποδόσεις έως 41%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)