Skip to main content

Κ. Νεμπής: Στόχος ο ΟΤΕ να γίνει μια από τις αποδοτικότερες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες στην Ευρώπη

Οι πέντε μοχλοί ανάπτυξης του Ομίλου - Για συμφωνία με NOVA: «Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να χρησιμοποιεί κάποιος πειρατικές υπηρεσίες όταν μπορεί να έχει νόμιμα το περιεχόμενο που επιθυμεί σε συμφέρουσα τιμή»

Το στόχο, ο ΟΤΕ να καταστεί μια από τις αποδοτικότερες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες στην Ευρώπη έχει ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Κώστας Νεμπής.

Για την επίτευξη του θα αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες και όσα έχει ήδη κτίσει ο ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζοντας το επενδυτικό του πρόγραμμα με το capex να διατηρείται στο επίπεδο των 600 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τα παραπάνω ανέφερε ο νέος επικεφαλής του ΟΤΕ μιλώντας στους αναλυτές πριν λίγη ώρα για πρώτη φορά με αφορμή τα αποτελέσματα 6μήνου που ανακοινώθηκαν το πρωί  

Κώστας Νεμπής.

Πέντε άξονες

Ο κ. Νεμπής δήλωσε αισιόδοξος για τις αναπτυξιακές προοπτικές του ΟΤΕ αναφέροντας τους πέντε μοχλούς ανάπτυξης του Ομίλου που είναι η οπτική ίνα μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις (FTTH) το 5G στην κινητή, το τηλεοπτικό περιεχόμενο τα έργα Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) καθώς και ο μετασχηματισμός του παραγωγικού και λειτουργικού μοντέλου της εταιρίας μέσα από την ψηφιοποιήση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις συμφωνίες για τη μείωση των τιμών χονδρικής έως και 28% στο FTTH και για το αθλητικό τηλεοπτικό περιεχόμενο με τη Nova.

Οι δύο αυτές κινήσεις, όπως είπε, «έχουν κοινά χαρακτηριστικά γιατί δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης συνολικά για την αγορά και όχι μόνο για τον ΟΤΕ και παράλληλα στηρίζουν την ψηφιακοποίηση της χώρας».

«Πρωτοποριακή για την ελληνική αγορά η  συμφωνία με τη Nova»

Η συμφωνία για τη μείωση των τιμών χονδρικής που δίνει κίνητρο σε όλους τους παρόχους να παροτρύνουν τους πελάτες τους να πάνε από τον χαλκό στην οπτική ίνα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα (εκκρεμεί η έκδοση σχετικού ΦΕΚ). Θα υπογραφεί με τη Vodafone άμεσα και θα ακολουθήσει η υπογραφή της και με τη Nova.

Όπως είπε ο κ. Νεμπής «στόχος είναι τα δίκτυα να αξιοποιηθούν και να αποδώσουν». Η συμφωνία για τη μείωση των τιμών χονδρικής σε συνδυασμό με τα κουπόνια ενίσχυσης της ζήτησης για FTTH εκτίμησε πως θα αυξήσουν τη διείσδυση.

Ο νέος επικεφαλής του ΟΤΕ χαρακτήρισε «πρωτοποριακή» για την ελληνική αγορά τη συμφωνία με τη Nova για το αθλητικό περιεχόμενο. Τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος κανείς να χρησιμοποιεί πειρατικές υπηρεσίες όταν μπορεί να έχει νόμιμα το περιεχόμενο που επιθυμεί σε συμφέρουσα τιμή.

Για την πώληση της θυγατρικής στη Ρουμανία είπε ότι οι αγοραστές είναι σε συνεχή συνεργασία με τις αρχές και αυτό σημαίνει πως η διαδικασία προχωρά.