Skip to main content

Χρηματιστήριο – ΟΠΑΠ: «Απάντηση» με την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου 2μήνου

Κέρδη άνω του 3% για την εισηγμένη

Την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο μηνών καταγράφει σήμερα (7/8) η μετοχή του ΟΠΑΠ, προσφέροντας πολύτιμα στηρίγματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Είναι ενδεικτικό ότι, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται κατά 3,2%, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στα 15,5 ευρώ. Μάλιστα, νωρίτερα έφθασε έως τα 15,6 ευρώ.

Η εν εξελίξει ανοδική κίνηση συνοδεύεται από ικανοποιητικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στιγμής έχουν αλλάξει χέρια 300.000 τεμάχια, συνολικής αξίας 4,6 εκατ. ευρώ.

Ανακτά το χαμένο έδαφος

Το σημερινό +3,2% συμβάλλει καθοριστικά στην ανάκτηση των απωλειών από το πρόσφατο sell off, όταν η μετοχή κατρακύλησε από τα 16,1 ευρώ στα 14,8 ευρώ (απώλειες της τάξης του 8%).

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ούτε… γάτα, ούτε ζημιά – Ποιες μετοχές βγαίνουν (σχεδόν) αλώβητες από το sell off

Χθες, ο ΟΠΑΠ έκανε το πρώτο βήμα επιστροφής στα πρότερα επίπεδα, τερματίζοντας στο +1,6% και ανακτώντας το όριο των 15 ευρώ. Επόμενος στόχος είναι οι αντιστάσεις των 16 ευρώ, οι οποίες αποτελούν το υψηλότερο σημείο του τελευταίου 3μήνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι «κορυφές» του έτους, οι οποίες συμπίπτουν με τις «κορυφές» της 15ετίας, συναντώνται στα 17,3 ευρώ, από τα οποία η μετοχή απέχει κάτι περισσότερο από 10%.

Πάντως, από τις αρχές του 2024 η μεταβολή του ΟΠΑΠ, ο οποίος απολαμβάνει μια κεφαλαιοποίηση 5,7 δισ. ευρώ (5η πολυτιμότερη εισηγμένη στο ταμπλό), ανέρχεται σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα.

Περιθώριο για +18%

Με βάση τη μέση τιμή – στόχο των αναλυτών, ο πήχης για τον ΟΠΑΠ σε βάθος 12μηνου τοποθετείται στα 18,3 ευρώ, κάτι που ενσωματώνει ανοδικό περιθώριο της τάξης του 18%.

Όσον αφορά τα επίπεδα αποτίμησης, ο δείκτης πολλαπλασιαστής κερδοφορίας P/E ανέρχεται στο 13,6x, ενώ ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV υπολογίζεται στο 6,9x.

Ας σημειωθεί ότι τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, σύμφωνα με το ημερολόγιο της εταιρείας, θα γίνουν γνωστά στις αρχές Σεπτεμβρίου -για την ακρίβεια στις 3/9.

Βασιλάκης: Ένας πρώην… billionaire που αδικείται (;) από το Χρηματιστήριο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)