Skip to main content

Μπαράζ εξαγορών το 2023 για τη SoftONE – Ενίσχυση και δημιουργία νέων συνεργασιών το 2024

Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2024 είναι χρονιά ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων

Έτος ορόσημο για την ανάπτυξη και την είσοδο στην αγορά νέων προϊόντων που αναμένεται να συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη των εσόδων στο μέλλον αποτέλεσε το 2023 για την SoftONE, μέλος του Οlympia Group.

Παρά την αβεβαιότητα του διεθνούς περιβάλλοντος που επηρεάζει και τον κλάδο της τεχνολογίας, η εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι οι δραστηριότητές της δεν θα επηρεαστούν σημαντικά και τονίζει ότι θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των υπαρχουσών συνεργασιών και στη δημιουργία νέων.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η συνεργασία με τη Workable για μια ολοκληρωμένη πρόταση HR Management, η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με acquirers και ιδρύματα πληρωμών για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών καθώς και για την πλήρη αξιοποίηση του open banking για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2024 είναι χρονιά ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα προγράμματα χρηματοδότησης, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αύξηση εσόδων 33% το 2023

Αναλυτικά το 2023 η εταιρεία σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 33% και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 98,6% αυτής της ανάπτυξης επιτεύχθηκε μέσω οργανικών επιδόσεων.

Εντός του 2023 η εταιρεία ολοκλήρωσε 5 στρατηγικές εξαγορές εταιρειών και συγκεκριμένα το 100% της Appsoft Software and Services AE, τo 98% της Twinsoft, τo 100% της Sunsoft Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, το 40% της Global Sustain Ltd, και την QBS SRL στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση οι συγκεκριμένες εξαγορές είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου λύσεων και υπηρεσιών του ομίλου, ενώ ταυτόχρονα διευρύνθηκαν οι δυνατότητες διείσδυσης σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Επιπλέον η SoftONE κατάφερε να διατηρήσει και να ενισχύσει περαιτέρω την ισχυρή βάση επαναλαμβανόμενων εσόδων της συνολικού ύψους 39,97 εκατ. ευρώ (76,7% των συνολικών πωλήσεων) σε σύγκριση με τα 28,2 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Συνολικά οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν στα 48,1 εκατ. ευρώ έναντι 36,1 εκατ. ευρώ. Τα adjusted EBITDA ανήλθαν σε 12 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σε 5,5 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος παρουσίασε σημαντική αύξηση στο σύνολο του ενεργητικού κατά 42% λόγω της αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων. Η εταιρεία έλαβε εντός του 2023 την πρώτη δόση των δανείων του RRF ύψους 7,4 εκατ. ευρώ από το συνολικό ποσό των 20 εκατ. ευρώ που αναμένεται να λάβει μέχρι το 2025.