Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το άλμα 10μήνου στη ΔΕΗ, η καθήλωση της Jumbo και η «παρθενική» της Performance

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Άλμα 10μήνου: Με τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων 10 μηνών (+5,3%) υποδέχθηκε η μετοχή της ΔΕΗ τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη του β’ εξαμήνου (+57% το προσαρμοσμένο EBITDA), αλλά και το νέο deal στις ΑΠΕ. Μάλιστα, αυτή η ανοδική κίνηση είχε ως αποτέλεσμα η εισηγμένη να «μαζέψει» άμεσα τις απώλειες από το πρόσφατο sell off, με την κεφαλαιοποίηση να επανέρχεται άνω των 4,2 δισ. ευρώ.

Χαμηλά 14 μηνών: Ένα σερί τεσσάρων αρνητικών συνεδριάσεων έχει συμπληρώσει η μετοχή της Jumbo, η οποία ούτε χθες κατάφερε να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, υποχωρώντας κάτω των 23 ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2023. Κι αυτό έχει καθηλώσει την κεφαλαιοποίησή της κοντά στα κρίσιμα όρια των 3 δισ. ευρώ.

1η άνοδος: Την πρώτη θετική συνεδρίαση από την ημέρα μετάταξης στην Κύρια Αγορά πέτυχε χθες η μετοχή της Performance Technologies, η οποία αντέδρασε κατά +5,5% έπειτα από ένα τετραήμερο αθροιστικών απωλειών άνω του 13%. Το στοίχημα για την τεχνολογική εταιρεία, σε πρώτη φάση, είναι να διατηρηθεί στην περιοχή των 100 εκατ. ευρώ σε όρους αξίας.

Υψηλό 10ετίας: Σε νέες κορυφές σκαρφαλώνει η μετοχή της Unibios, η οποία έχει αισίως φθάσει στην περιοχή του 1,6 ευρώ, για πρώτη φορά από το 2014. Μάλιστα, χθες, η εισηγμένη παρουσίασε τη μεγαλύτερη άνοδο σ’ όλο το ταμπλό, διευρύνοντας κοντά στο +45% την απόδοση του 2024. Παρά το ισχυρό ράλι, πάντως, η χρηματιστηριακή της αξία δεν ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο: Ποια μετοχή «βγάζει» την καλύτερη αντίδραση – Ανακάμπτει κοντά στο +5%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)