Στα αζήτητα καταλήγει το μεγαλύτερο μέρος των βιομηχανικών ή εμπορικών συγκροτημάτων-ακινήτων, κραταιών στο παρελθόν βορειοελλαδικών εταιρειών, που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το βιομηχανικό συγκρότημα της «Καπνική Μιχαηλίδης» στο Κιλκίς, που μετά τον άγονο πλειστηριασμό του Φεβρουαρίου ξαναβγήκε σε ηλεκτρονικό «σφυρί» στις 26 Ιουνίου με τιμή εκκίνησης 6,491 εκατ. και ματαιώθηκε λόγω έλλειψης πλειοδοτών.
Χωρίς αποτέλεσμα απέβη στις 26 Ιουλίου και ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών ο τέταρτος πλειστηριασμός του μεγάλου βιομηχανικού συγκροτήματος της ΤΕΞΑΠΡΕΤ στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με την τιμή εκ κίνησης να έχει υποχωρήσει από τα 5 εκατ. το 2021 σε 3,25 εκατ., ενώ μετά αυξήθηκε στα 4,2 εκατ. ευρώ.
Την ίδια τύχη είχαν και οι πλειστηριασμοί στις 10 Ιουλίου του ακινήτου της Δημοσθένης Τουφεξής ΑΒΕΕ/Κλωστήρια-Πλεκτήρια Σίνδου που έγινε με τιμή πρώτης προσφοράς 2,910 εκατ. και του ακινήτου της Αγκριπάν με τιμή πρώτης προσφοράς 2,239 εκατ. ευρώ.
Το ίδιο συνέβη και με το ακίνητο της ΣΕΡΚΟ στον πλειστηριασμό της 31ης Ιουλίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,8 εκατ., όπως και της ΕΛΟΘΕΡΜ που προηγήθηκε στις 19 Ιουνίου.
Σε αναστολή οδηγήθηκαν, στο μεταξύ, οι πλειστηριασμοί για το κτίριο-«φιλέτο» της MLS Πληροφορική στην ανατολική Θεσσαλονίκη εντός της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, ο τρίτος κατά σειρά πλειστηριασμός για τον κραταιό στο παρελθόν πολυχώρο αναψυχής του «Μύλου» στην περιοχή των παλαιών Σφαγείων Θεσσαλονίκης που διενεργήθηκε στις 26 Ιουνίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 990.000 ευρώ και ο αντίστοιχος για το ακίνητο της Μάρμαρα Ουργα ντζίδη Α.Ε. στις 3 Ιουλίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,490 εκατ.