Skip to main content

«Ερευνώ – Καινοτομώ»: 565 επιχειρήσεις υπέβαλαν 427 προτάσεις χρηματοδότησης στην Παρέμβαση Ι

Η διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στο πλαίσιο της Παρέμβασης Ι «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» της Δράσης Στρατηγικής Σημασίας «ΕρευνώΚαινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, υποβλήθηκαν 427 προτάσεις με δημόσια δαπάνη 178.562.156,35€ και προϋπολογισμό 237.367.328,14€. Η διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά τα στοιχεία των προτάσεων που υποβλήθηκαν ανά τομέα προτεραιότητας έχουν ως εξής:

Ειδικότερα οι 183 αιτήσεις χρηματοδότησης αφορούν σε συνεργατικά έργα από ομάδες επιχειρήσεων. Οι υπόλοιπες 244 υποβλήθηκαν από μεμονωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά υπέβαλαν συμμετοχή 565 διαφορετικές επιχειρήσεις.

Βασικός στόχος της Παρέμβασης I «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» είναι η δημιουργία νέων θέσεων ερευνητικού και επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού μέσω της υποστήριξης της έρευνας, προώθησης της καινοτομίας και ενίσχυσης της δικτύωσης των επιχειρήσεων.

Οι υποβολές των προτάσεων στη Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» πραγματοποιούνται τμηματικά και μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των προτάσεων στην Παρέμβαση Ι συνεχίζονται οι υποβολές στις υπόλοιπες παρεμβάσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Η Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» έχει συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας, μέσω της διασύνδεσης μεταξύ επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων, ώστε να αναδειχθούν καινοτόμα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.