Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η καθίζηση της Jumbo, η D-DAY για ΟΤΕ & ΔΕΗ και το ράλι στη Unibios

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Βουτιά 8μήνου: Σε επίπεδα, τα οποία αγνοούνταν από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, έχει καθηλωθεί η μετοχή της Jumbo, η οποία ξεκινά τη νέα εβδομάδα από την τιμή των 23,8 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απώλειες από το υψηλό των 30 ευρώ (8/5) ξεπερνούν το 20%, με την κεφαλαιοποίηση να έχει συρρικνωθεί στα 3,2 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη πτώση ξεκίνησε μετά την προειδοποίηση της διοίκησης για καθοδική αναθεώρηση του φετινού guidance.

Αποτελέσματα: Την Τετάρτη θα δημοσιεύσει τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου η διοίκηση του ΟΤΕ, με τους επενδυτές να μην περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις ως προς τις επιδόσεις του Ομίλου. Πάντως, από χρηματιστηριακής άποψης, ουδείς μπορεί να έχει παράπονο από την πορεία των τελευταίων εβδομάδων, με τη μετοχή να φθάνει έως και τα υψηλά 13 μηνών (15,2 ευρώ), προτού επηρεαστεί από το sell off της προηγούμενης εβδομάδας.

Χαμηλά μήνα: Στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουλίου έχει υποχωρήσει η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία απέχει πλέον σχεδόν 12% από τα υψηλά έτους των 12,6 ευρώ (2/2). Εκτός αυτού, οι πρόσφατες απώλειες έχουν μηδενίσει την απόδοση του φετινού έτους. Ας σημειωθεί ότι αύριο η διοίκηση θα ανακοινώσει τα μεγέθη του α’ εξαμήνου.

Υψηλά 10ετίας: Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας φιγουράρει η μετοχή της Unibios, η οποία βρίσκεται στο 1,45 ευρώ. Η μικρή εταιρεία, αξίας μόλις 25 εκατ. ευρώ, η οποία ειδικεύεται στον τομέα των υδάτων, «τρέχει» ένα ράλι άνω του 30% από τις αρχές του 2024, με τα κέρδη στο 30ήμερο να αγγίζουν το +13%.

Θεοδωρίδης: Η τελευταία ζαριά για τον «βασιλιά» του ελληνικού επίπλου που πλέον αξίζει μόλις 2 εκατ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)