Skip to main content

Epsilon Net: Αλλαγή σελίδας μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης της Ginger Digital BidCo

H εισηγμένη θα κινήσει τις διαδικασίες για έξοδο της μετοχής από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου, γεγονός που σίγουρα δεν χαροποιεί τους ιθύνοντες της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές η δημόσια πρόταση της Ginger Digital BidCo για το 100% των μετοχών της Epsilon Net.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, η διαδικασία, που έληγε κανονικά στις 14:00 αλλά πήρε μια μικρή παράταση μέχρι τις 16:00, οδήγησε στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ελάχιστου ποσοστού του 90%. Απομένει με βάση τα προβλεπόμενα να προχωρήσει το squeeze out, με τους υπόλοιπους μετόχους να εισπράττουν το αντίτιμο των 12 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η εισηγμένη θα κινήσει τις διαδικασίες για έξοδο της μετοχής από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου, γεγονός που σίγουρα δεν χαροποιεί τους ιθύνοντες της ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Και αυτό γιατί βλέπουν να αποχωρεί από το ΧΑ μια εταιρεία με σημαντικές προοπτικές στον κλάδο της πληροφορικής και του επιχειρηματικού λογισμικού, η οποία αναδείχθηκε από τα προϊόντα της, αλλά και από το ελληνικό χρηματιστηριακό ταμπλό, κερδίζοντας την προσοχή των διεθνών επενδυτών.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία η κεφαλαιοποίηση της Epsilon Net ανέρχεται στα 650,4 εκατ. ευρώ, αποτίμηση που την κατατάσσει στις υψηλότερες θέσεις του κλάδου χρηματιστηριακά, ξεπερνώντας εταιρείες με μακρόχρονη ιστορία στον χώρο.

Η περίοδος της Δημόσιας Πρότασης διήρκεσε συνολικά 5 εβδομάδες, μέχρι και τις 2/8/2024. Η συμφωνία αφορά τη General Atlantic Ginger B.V., η οποία εδρεύει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και ελέγχεται έμμεσα από κεφάλαια που υπόκεινται σε διαχείριση από τη General Atlantic L.P., δηλαδή private equity fund με ενεργητικό 84 δισ. δολ., τον Ιωάννη Μίχο Ιδρυτή της Epsilon Net, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και τη Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό  δελτίο, η δραστηριότητα της Epsilon Net διακρίνεται σε τρεις επιχειρηματικές μονάδες: Εφαρμογές λογισμικού και ανάπτυξη βάσεων δεδομένων, Oικονομική πλατφόρμα e-forologia & διαδικτυακές συνδρομητικές υπηρεσίες, και εξειδικευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Καλύπτει τις απαιτήσεις της αγοράς των επιχειρήσεων, αλλά και των οικονομικών συμβούλων, φοροτεχνικών σε θέματα λογιστικής, φορολογικής, οικονομικής και εμπορικής διαχείρισης. Με υψηλή τεχνογνωσία και γνώση της αγοράς, η εταιρεία υλοποιεί ολοκληρωμένες λύσεις υποστήριξης.

Από την άλλη πλευρά, η General Atlantic είναι μια κορυφαία εταιρεία παγκόσμιων κεφαλαίων ανάπτυξης με εμπειρία άνω των τεσσάρων δεκαετιών, που παρέχει κεφάλαιο και στρατηγική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 αναπτυσσόμενες εταιρείες σε όλη την ιστορία της.

Όπως τονίζεται, η Epsilon Net θα συνεχίσει να εστιάζει στην παροχή επιχειρηματικού λογισμικού και λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου σε περισσότερες από 150.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Οι στρατηγικοί της στόχοι θα συνεχίσουν να είναι η συνεχής βελτίωση και επένδυση σε προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες, η συνεχιζόμενη δέσμευση για τη συνεργασία με τον όμιλο της ΕΤΕ για την ανάπτυξη ενσωματωμένων χρηματοοικονομικών και τραπεζικών προϊόντων ως υπηρεσιών, η συνέχιση της εφαρμογής της στρατηγικής εξαγορών, και δ) η σταδιακή ανάπτυξη των εργασιών στο εξωτερικό.

Στο α΄ τρίμηνο 2024 οι πωλήσεις της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση κατά 33,38% φτάνοντας στα 27,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 42,86% φτάνοντας στα 7,8 εκατ. ευρώ.

Τα Adjusted EBITDA επίσης αυξήθηκαν κατά 25,66% και διαμορφώθηκαν στα 9,3 εκατ. ευρώ.

Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου ενισχύθηκαν στα 67,30 εκατ. ευρώ, και τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανήλθαν σε 28,52 εκατ. ευρώ.