Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η βουτιά 11μήνου στις τράπεζες, το +1.900% στην Epsilon Net και το «OK» στην Premia

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Βουτιά 11 μηνών: Από τη χειρότερη συνεδρίαση (-4%) των τελευταίων 11 μηνών προέρχεται ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος χθες οπισθοχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Ιουλίου (1.260 μονάδες), περιορίζοντας κάτω του +20% τη συνολική απόδοση του 2024. Φυσικά, η ηχηρή οπισθοχώρηση αποδίδεται σε εξωγενείς παράγοντες, καθώς αντίστοιχο sell off παρέσυρε όλο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρώπης.

Όφελος 1.900%: Μ’ ένα όφελος έως και 1.900% βγαίνουν από την Epsilon Net όσοι επενδυτές είχαν αγοράσει τη μετοχή την ημέρα έναρξης διαπραγμάτευσης στην Κύρια Αγορά, δηλαδή πριν μία 4ετία. Εκείνη την περίοδο, η μετοχή βρισκόταν στο 0,62 ευρώ. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της δημόσια πρόταση της Ginger (Μίχου – Εθνικής – General Atlantic) στα 12 ευρώ, η εταιρεία οδεύει στην έξοδο από το ταμπλό με μια… τετραψήφια απόδοση.

Νέο exit: Εκτός ταμπλό, έπειτα από 25 χρόνια παρουσίας, οδεύει ακόμη μία εισηγμένη, με τη Fieratex να υποβάλλει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο αίτηση πτώχευσης, η οποία θα συζητηθεί τον Οκτώβριο. Κάπως έτσι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της εταιρείας, η οποία αποτιμάται μόλις στα 3,6 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι η μετοχή βρίσκεται σε αναστολή διαπραγμάτευσης από τις 30 Απριλίου.

Έδωσε το ΟΚ: Θετικά αποτιμά η αγορά την πρόσφατη κίνηση της Premia να εισέλθει στα τουριστικά ακίνητα, αγοράζοντας δύο ξενοδοχεία αξίας 112 εκατ. ευρώ. Το Χρηματιστήριο αντάμειψε τη μετοχή με δύο συνεχόμενες ανόδους, κερδίζοντας αθροιστικά άνω του 2,6%. Στο ίδιο διάστημα ο Γενικός Δείκτης απώλεσε 3,2%.

Μπήτρος: Η Σκύλλα και η Χάρυβδη, το ράλι κατά +30% και το εν αναμονή… comeback

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)