Skip to main content

Αθανασίου: Ο manager που οδηγεί τη Lamda σε υψηλά 3ετίας και δίνει αξία +35% στους μετόχους

Επί προσωπικού: Ο CEO της Lamda κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών

Σ’ ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων εβδομάδων αναδεικνύεται ο Οδυσσέας Αθανασίου, ο επί 15 συναπτά έτη διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, η μετοχή της οποίας φιγουράρει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Έχοντας καταγράψει ένα ράλι της τάξης του 35% από τα χαμηλά του περασμένου Σεπτεμβρίου (5,6 ευρώ), η εισηγμένη ίπταται πλέον στην περιοχή των 7,4 ευρώ/μετοχή, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε κεφαλαιοποίηση άνω του 1,3 δισ. ευρώ. Μόνο τις τελευταίες 30 ημέρες, μάλιστα, η άνοδος αγγίζει το +10%.

Η συμβολή του Οδυσσέα Αθανασίου σ’ αυτό το χρηματιστηριακό άλμα είναι, αναμφίβολα, τεράστια, καθώς ο ίδιος πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την αλλαγή πίστας της εισηγμένης, η οποία αν μη τι άλλο εξακολουθεί να διαθέτει σημαντικές προοπτικές.

Μπήτρος: Η Σκύλλα και η Χάρυβδη, το ράλι κατά +30% και το εν αναμονή… comeback

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι, παρά την πρόσφατη άνοδο, η μετοχή συνεχίζει να διαθέτει discount σε σχέση με την Καθαρή Αξία Ενεργητικού (8,04 ευρώ/μετοχή), κάτι που επιβεβαιώνεται κι από τις υψηλές τιμές – στόχους των αναλυτών (9,20 ευρώ ο μέσος όρος).

Το μεγάλο επίτευγμα

Το μεγαλύτερο επίτευγμα για τη διοίκηση έγκειται στη διαρκή ισχυροποίηση της εμπιστοσύνης της αγοράς ως προς την ικανότητα υλοποίησης και ολοκλήρωσης του μεγάλου project στο Ελληνικό. Όσο αυξάνονται τα προσύμφωνα πώλησης οικοπέδων και ακινήτων (ταμειακές εισπράξεις άνω των 670 εκατ. ευρώ έως τα τέλη Μαΐου), τόσο μεγεθύνεται η ορατότητα των επενδυτών, οι οποίοι αρχίζουν να αναγνωρίζουν τις κρυφές αξίες του έργου.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, για παράδειγμα, η διοίκηση Αθανασίου ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίων για την πώληση επιπλέον πέντε οικοδομήσιμων οικοπέδων έναντι 106 εκατ. ευρώ (τετραπλάσιο ποσό έναντι του λογιστικού κόστους), ενώ τον Ιούνιο είχε προηγηθεί το mega – deal πώλησης του 2% των μετοχών της εταιρείας (από το απόθεμα των ιδίων μετοχών) στην εφοπλιστική οικογένεια του Γιώργου Προκοπίου.

Μάλιστα, χάρη στην τακτική των προπωλήσεων, η Lamda Development έχει τη δυνατότητα να συνεχίζει την ανάπτυξη του έργου στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας χωρίς τον παραμικρό τραπεζικό δανεισμό.

Και, φυσικά, μην ξεχνάμε τις ισχυρές επιδόσεις του α’ τριμήνου στα τέσσερα εμπορικά κέντρα (ρεκόρ Retail EBITDA 22,5 εκατ. ευρώ), καθώς και στις δύο μαρίνες σε Άγιο Κοσμά και Φλοίσβο (ρεκόρ EBITDA 4,6 εκατ. ευρώ), οι οποίες επιτρέπουν στον Οδυσσέα Αθανασίου να χαμογελά με απόλυτη ικανοποίηση, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Θεοδωρίδης: Η τελευταία ζαριά για τον «βασιλιά» του ελληνικού επίπλου που πλέον αξίζει μόλις 2 εκατ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)