Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η κόπωση της Εθνικής, το 33άρι της Titan και η ανάκαμψη της Dimand

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Έχασε τα 8 ευρώ: Μπορεί τα οικονομικά μεγέθη του εξαμήνου να αποδείχθηκαν εξαιρετικά, αλλά η μετοχή της Εθνικής εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια… κόπωσης, υποχωρώντας κάτω των 8 ευρώ και απέχοντας σχεδόν 8% από τα υψηλά έτους (8,6 ευρώ). Σίγουρα, η τρέχουσα εικόνα σχετίζεται και με τις επικείμενες αποφάσεις για τη διάθεση του εναπομείναντος 18% του ΤΧΣ, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται εντός Σεπτεμβρίου.

Νέα υψηλά: Σε νέα ιστορικά υψηλά φιγουράρει η μετοχή της Titan Cement, η οποία «έπιασε» και τα 33 ευρώ, δίνοντας συνέχεια στο ξέφρενο ράλι του 2024, το οποίο ήδη αγγίζει το +55%. Τα ισχυρά στοιχεία του α’ εξαμήνου και η προοπτική εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής στη Wall Street αποτελούν τα βασικά «καύσιμα» της εταιρείας, η οποία αξίζει σχεδόν 2,6 δισ. ευρώ.

Κρατά το 1,2 ευρώ: Πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις χωρίς άνοδο έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Intralot, η οποία παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, μετά την πρόσφατη ανοδική κίνηση στα υψηλά 5ετίας (1,27 ευρώ). Πάντως, η εισηγμένη δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει εύκολα τα επίπεδα του 1,2 ευρώ, στα οποία βρίσκεται αδιαλείπτως καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών.

Αντίδραση +13%: Μ’ ένα ράλι άνω του 13% έχει αντιδράσει η μετοχή της Dimand στα πρόσφατα χαμηλά των 8 ευρώ (20/6), με αποτέλεσμα να έχει επιστρέψει άνω των 9 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων εξακολουθεί να χάνει τουλάχιστον 14% μέσα στο 2024, με τη χρηματιστηριακή αξία να καθορίζεται στην περιοχή των 170 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστήριο: Μια «ανάσα» από τα 4 ευρώ η Πειραιώς – «Ακουμπά» τα 5 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)