Skip to main content

Φοιτητική εστία Πανεπιστημίου Θράκης: Υποβολή προσφορών τον Οκτώβριο

(Πηγή φωτ. facebook.com/duth.gr)

ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 105,4 εκατ. ευρώ

Στη φάση της υποβολής προσφορών πέρασε το ΣΔΙΤ των «Φοιτητικών εστιών, Εκπαιδευτικών, Ερευνητικών και λοιπών υποδομών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης», προϋπολογισμού 105,4 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση για το εν λόγω έργο ελήφθη από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή τον Απρίλιο του 2020. Πρόκειται για ακόμα ένα ΣΔΙΤ που έχει σχεδιαστεί, με τις διαδικασίες να προχωρούν με εξαιρετικά αργό ρυθμό.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών είναι 15η Οκτωβρίου 2024.

Αρχικά για το εν λόγω ΣΔΙΤ ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει οι εταιρείες Άκτωρ Παραχωρήσεις, Άβαξ,ΓΕΚ Τέρνα και Intrakat και η κοινοπραξία Metlen – Α.Τ.Ε.Σ.Ε.

Ωστόσο, βάσει των όσων μέχρι σήμερα έχουν διαμειφθεί στους διαγωνισμούς για τα ΣΔΙΤ που αφορούν φοιτητικές εστίες, το πιθανότερο είναι προσφορές να καταθέσει ένας μικρότερος αριθμός φορέων.

Τόσο για τη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης, όσο και της Θεσσαλίας, με διαδικασίες που ξεκίνησαν το 2019 και 2020 αντίστοιχα, και είναι τα πιο προχωρημένα ΣΔΙΤ, προσφορά κατέθεσε μόνον η Intrakat.

Το ΣΔΙΤ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, βάσει της αρχικής προκήρυξης, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία φοιτητικών εστιών σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, συν πανεπιστημιακές κατοικίες, καθώς και Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας στην Ξάνθη.