Skip to main content

Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά για την Titan Cement – Ράλι 50% μέσα στο 2024

Ώθηση από τα οικονομικά μεγέθη του α' εξαμήνου

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται η μετοχή της Titan Cement στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα εύρωστα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου να δίνουν… φτερά στην εισηγμένη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εταιρείας ενισχύεται κατά τουλάχιστον 2,6% ή 0,85 ευρώ, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνει στα υψηλά ημέρας των 32,85 ευρώ.

Πρόκειται για ένα επίπεδο, το οποίο είναι το υψηλότερο από το 2019, όταν και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών του νέου εταιρικού σχήματος.

Η ανοδική κίνηση, μάλιστα, συνοδεύεται από έναν ιδιαίτερα ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 36.454 τεμάχια, συνολικής αξίας περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Αύξηση 7,6% των πωλήσεων το α’ εξάμηνο

Ισχυρά μεγέθη

Το αγοραστικό κύμα λαμβάνει ώθηση από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, τα οποία έδειξαν αύξηση των πωλήσεων κατά 7,6% (σε 1,3 δισ. ευρώ), των EBITDA κατά 16,7% (σε 281,4 εκατ. ευρώ) και της καθαρής κερδοφορίας κατά 34,1% (σε 148,7 εκατ. ευρώ).

Τα παραπάνω νούμερα προλειαίνουν το έδαφος για την περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου σε επίπεδο 12μηνου. Υπενθυμίζεται ότι το 2023 τα κέρδη ανήλθαν σε 268 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο του 2022.

Εστίαση στις ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη πηγή εσόδων και κερδών αποδείχθηκε και πάλι η αγορά των ΗΠΑ, με τις πωλήσεις να φθάνουν στα 774 εκατ. ευρώ (+5%) και τα EBITDA στα 164 εκατ. ευρώ (+21%) για το α’ εξάμηνο.

Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι η Titan Cement τελεί σε τροχιά εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής (Titan America) σε Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί το α’ τρίμηνο του 2025.

Η επιτυχημένη έκβαση της IPΟ (για το 25% των μετοχών) είναι βέβαιο ότι θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στη μητρική, η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται παράλληλα στα Χρηματιστήρια Αθηνών, Βρυξελλών και Παρισιού.

Ράλι 50%

Όλα αυτά αποτυπώνονται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο στη Λεωφόρο Αθηνών, όπου η μετοχή «τρέχει» ένα ράλι άνω του 50% από τις αρχές του 2024, κάτι που έχει ανεβάσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 2,5 δισ. ευρώ.

Παρά τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά, μάλιστα, η μετοχή της Titan Cement παραμένει μια ελκυστική επιλογή για τον επενδυτή, καθώς ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E δεν ξεπερνά το 7x.

Με βάση τη μέση τιμή – στόχο των αναλυτών, ο πήχης για τη μετοχή σε βάθος 12μηνου τίθεται στα 38,2 ευρώ, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε ανοδικό περιθώριο 16%.

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Η «πεντάδα» που έλαμψε τον Ιούλιο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)