Skip to main content

Ποιοι είναι οι ελληνικοί και ξένοι όμιλοι που θα κατασκευάσουν κατοικίες στο Ελληνικό

Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Oι 3 από τους 4 εισέρχονται στο Ελληνικό για πρώτη φορά - Συνολική επένδυση 300 εκατ. ευρώ

Οι διεθνείς όμιλοι Brook Lane και Ten Brinke και οι ελληνικές εταιρίες Hellenic Ergon και Daedalus Development αγόρασαν πέντε οικόπεδα στο Ελληνικό με προοπτική να κατασκευάσουν κατοικίες. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Deadalus Development

Από τους τέσσερις προαναφερόμενους φορείς οι τρεις εισέρχονται στο Ελληνικό για πρώτη φορά με τη συγκεκριμένη επένδυση. Η Daedalus Development νεοσυσταθείσα τεχνική εταιρία ανήκει στην οικογένεια του επιχειρηματία, Δημητρίου Κούτρα και συγκεκριμένα στον ίδιο και τα εγγόνια του.

Ο κ. Κούτρας έχει διανύσει μια μακριά πορεία στις κατασκευές της χώρας, έχοντας συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την κατασκευή εμβληματικών έργων, ενώ υπήρξε μέτοχος και επικεφαλής της άλλοτε μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρίας, της Άκτωρ.
Η συμμετοχή του στο έργο του Ελληνικού με την εξαγορά οικοπέδου 6 στρεμμάτων για την κατασκευή κατοικιών έχει τη σημασία της.

 Hellenic Ergon

Η Hellenic Ergon έχει επίσης πρόσφατα συσταθεί ως εταιρία Χαρτοφυλακίου με διαχειριστή τον Δημήτρη Γονέο.

Ten Brinke

Η ολλανδική Ten Brinke έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2008, εντατικότερα από το 2016 και βάσει των πιο πρόσφατα δημοσιοποιημένων στοιχείων έχει κατασκευάσει σε όλη την ελληνική επικράτεια ακίνητα συνολικής έκτασης 617.900 τ.μ.

Αναπτύσσει οικιστικά, logistics, γραφεία, τουριστικά καταλύματα, εμπορικά ακίνητα και retail parks. Επίσης η συμμετοχή της για πρώτη φορά στο Ελληνικό έχει τη σημασία της.

Brook Lane Capital

Για τη Brook Lane Capital δεν είναι το πρώτο έργο στο Ελληνικό. Συνεργάζεται με την Lamda Development στην ανάπτυξη του δεύτερου πύργου (μικτής χρήσης) συνολική επένδυση 500 εκατ. ευρώ.

Επίσης, μαζί με τη Noval Property κατασκευάζουν το νέο, βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων (στο ακίνητο που στεγαζόταν το εργοστάσιο της kodak) επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, επένδυση συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ.
Πρόσφατα, ο ιδρυτής της Brook Lane, Aziz Francis, απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη δραστηριότητα της στη χώρα μας, είπε πως το επενδυτικό κεφάλαιο έχει δρομολογημένα έργα στην Ελλάδα αξίας 1 δις. ευρώ για την επόμενη πενταετία.