Περισσότερες από 50 ταχέως αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα ενίσχυσης εξωστρέφειας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης “ThrivingGlobal”, το οποίο διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Enterprise Greece σε συνεργασία με τον Οργανισμό USMAC (US Market Access Centre). Η πρώτη φάση του τέταρτου κύκλου πραγματοποιήθηκε με το ThrivingBootcamp στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων όπως οι BuildingHow, AthletesWeR, Palowise, MojoFinancial Technologies, The Sarm Project, TransiTool, Travelr και Efficious. Το πρόγραμμα παρέχει γνώσεις αλλά και ευκαιρίες για άμεση επαφή με υποψήφιους πελάτες, στρατηγικούς εταίρους και επενδυτές της αμερικανικής αγοράς, με ιδιαίτερη έμφαση στη SiliconValley.
Στο πλαίσιο αυτό από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας στη στήριξη της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης των ελληνικών startups και τόνισε πως «η Enterprise Greece στηρίζει ενεργά τη συμμετοχή του ελληνικού τομέα τεχνολογίας στα μεγαλύτερα εκθεσιακά events παγκοσμίως, δημιουργώντας ευκαιρίες για συνεργασίες και ενίσχυση του ελληνικού brandname στις διεθνείς αγορές. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της αγοράς των ΗΠΑ και ειδικότερα της SiliconValley, η Εταιρεία καθοδηγεί και συμβουλεύει τις ελληνικές επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο την πρόσβασή τους σε κεφάλαια και αγορές. Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας η διοργάνωση highimpact προγραμμάτων σε εξειδικευμένες θεματικές, καθώς και accelerationprograms βάσει των αναγκών των ελληνικών επιχειρήσεων και των στελεχών τους».
Να σημειωθεί ότι η Enterprise Greece, τον Ιούνιο του 2024, ενέταξε στο πρόγραμμά της για πρώτη φορά νέες δράσεις για την προβολή και προώθηση των ελληνικών startups. Οι πρωτοβουλίες αυτές ξεκίνησαν με τη συμμετοχή στο WE MAKE FUTURE Festival στην Μπολόνια της Ιταλίας, και συνεχίστηκαν με την CollisionTechConference στο Τορόντο του Καναδά. Το φεστιβάλ, WE MAKE FUTURE Festival 2024 πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου 2024, συγκέντρωσε 700 εκθέτες, 70.000 επισκέπτες, περισσότερους από 1.000 ομιλητές και 3.000 startups και επενδυτές από πάνω από 90 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η δράση συντονίστηκε από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Enterprise Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στο ελληνικό περίπτερο, υποστηριζόμενο από την Enterprise Greece, συμμετείχαν τέσσερις ελληνικές startups: IRIDA AI, ComeTogether, Upiria και Kleesto. Οι startups αυτές, προκρινόμενες κατόπιν pitchingevent, παρουσίασαν τις ιδέες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, συμμετέχοντας σε pitchdeck και B2B συναντήσεις.
Για πρώτη φορά, η Ελλάδα συμμετείχε με εθνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας CollisionTechConference 2024 στο Τορόντο του Καναδά, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, του ΕΒΕΑ και της Enterprise Greece. Η δράση προσέλκυσε περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες από 140 χώρες, πάνω από 1.000 επενδυτές και 2.000 startups, καθώς και 1.400 δημοσιογράφους. Στην ελληνική αποστολή, εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, την Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.), το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και την Enterprise Greece, συμμετείχαν εννέα νεοφυείς επιχειρήσεις: QuantumNeural Technologies, Grapevine, Keyvoto, Vivestia, Traqbeat Technologies, Dataphoria, Wastecloud, Kleesto και Nature4Nature Technologies. Στην εκδήλωση της Τρίτης 18 Ιουνίου, με τίτλο “Get-togetherwith the Greek startups in the CollisionConference”, που συνδιοργανώθηκε από την Enterprise Greece, το ΕΒΕΑ, το “The Hellenic InitiativeCanada” και το “Hellenic-Canadian Board of Trade”, παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Παναγιώτης Αντωνάτος και ο κ. Διονύσιος Πρωτοπαπάς, Εμπορικός Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο. Επιπλέον, στις 20 Ιουνίου, η ελληνική αποστολή επισκέφτηκε το Ινστιτούτο MaRS, το μεγαλύτερο αστικό κόμβο καινοτομίας στον κόσμο.