Skip to main content

Πυροσβεστικό σώμα: Διαγωνισμός για έργο προϋπολογισμού 66,29 εκατ. από ΚτΠ

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Το σύστημα θα προσφέρει συνδυασμένες υπηρεσίες φωνής και δεδομένων

Διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Σύστημα Ασύρματης Επικοινωνίας για το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων», συνολικού προϋπολογισμού 66,292 εκατ. (με ΦΠΑ) σχεδιάζει η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Αντικείμενο της επιδιωκόμενης σύμβασης αποτελεί ο σχεδιασμός, η προμήθεια, εγκατάσταση και υποστήριξη, ενός «Ασφαλούς Ψηφιακού Ολοκληρωμένου Συγκαναλικού Ραδιοσυστήματος Επικοινωνίας, για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΑΨΟΣΡΕΠΣ)» για την αποτελεσματικότερη κάλυψη των επιχειρησιακών του αναγκών σε όλη την επικράτεια.

Το σύστημα θα προσφέρει συνδυασμένες υπηρεσίες φωνής και δεδομένων καθώς και την δυνατότητα δημιουργίας τοπικού δικτύου και διαύλου αναμετάδοσης.

Θα αποτελείται από τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, υλικό και λογισμικό, το οποίο θα παρέχει τηλεπικοινωνιακή σύνδεση (φωνής κατά προτεραιότητα και δεδομένων) και θα επιτρέπει μεμονωμένες η ομαδικές κλήσεις σε χώρους συμβάντων καθώς και αμφίδρομη επικοινωνία των χρηστών με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε Κεντρικό (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Κέντρο Δεδομένων του ΠΣ στο Μοσχάτο Αττικής, Περιφερειακό (13 Περιφερειακά Κέντρα – ΠΕΚΕ), και Τοπικό επίπεδο (Πυροσβεστικές Υπηρεσίες/ Σταθμοί – ΠΥ).

Τι υπηρεσίες προσφέρει

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν ειδικότερα πακέτα λογισμικού και συστήματα πληροφορικής, εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και προμήθειες, συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και εκπαίδευσης στον τομέα της πληροφορικής.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη του έργου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την ΚτΠ (επιχειρησιακός βραχίονας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης) η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι 33,996 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ), του δικαιώματος προαίρεσης 16,998 εκατ. και του δικαιώματος προαίρεσης υπηρεσιών συντήρησης, 15,298 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πολιτική Προστασία 2021-2027» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.