Skip to main content

Συνεργασία Samsung Electronics Hellas, AHEPA, EΥΕΟΝΙΧ, Samsung SDS Europe και Νova για τη χορηγία κέντρου συντονισμού και διαχείρισης κρίσεων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Με αυτή τη χορηγία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται ακόμη πιο άμεσα και αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Ερυθρού Σταυρού είναι πραγματικότητα χάρη στην πρωτοβουλία της AHEPA που στήριξαν θερμά οι εταιρείες EΥΕΟΝΙΧ, Samsung Electronics Hellas, Nova και Samsung SDS.

Με αυτή τη χορηγία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται ακόμη πιο άμεσα και αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μέσα από ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες τεχνολογίες.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος «η AHEPA,ως η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομογενειακή οργάνωση, αναγνωρίζει έμπρακτα το σπουδαίο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και για αυτό το λόγο ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία της μεγάλης δωρεάς».

Το έργο αποτελείται από μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει την πρωτοποριακή πλατφόρμα ενοποιημένων επικοινωνιών και διαχείρισης κρίσεων Command powered by Samsung SDS, τα κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy X Cover7, που έχουν σχεδιαστεί για να ανταπεξέρχονται σε απαιτητικές συνθήκες και έχουν ενσωματωμένο το εξειδικευμένο λογισμικό ασφάλειας Samsung Knox, οθόνες και τηλεπικοινωνιακή σύνδεση μέσω Nova, καθώς επίσης και διαρκή τεχνική, εκπαιδευτική και επιχειρησιακή υποστήριξη.

Σύμφωνα με τον Αντώνιο Αυγερινό, Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό είναι μια καινοτόμος δράση, που δίνει μια πληρότητα επιχειρησιακής αντιμετώπισης οποιασδήποτε κρίσης σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας».

Από την πλευρά τους ο Νίκος Χατζής, Πρόεδρος της ΕΥΕΟΝΙΧ εστίασε στη δέσμευση για την υποστήριξη του έργου του Ερυθρού Σταυρού και τη διαρκή υποστήριξη και εκπαίδευση για τα επόμενα έτη.

Ο Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas τόνισε πως η τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο συνοδοιπόρο στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα στην αποτελεσματικότερη ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, ο Δημήτρης Μάγκος, Β2Β Executive Director της NOVA επεσήμανε τη συμμετοχή της εταιρείας στην κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του κέντρου με τεχνολογία αιχμής.