Skip to main content

Χρηματιστήριο: Βγάζει «φτερά» η Aegean – Ράλι 11% από τα πρόσφατα χαμηλά

Στα 12,3 ευρώ επιστρέφει η μετοχή της εισηγμένης

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 1,5 μήνα αναρριχάται η μετοχή της Aegean στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την επιβατική κίνηση να δίνει «φτερά» στην αεροπορική εταιρεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται δυναμικά κατά 3,2% και υπερβαίνει τα 12,3 ευρώ, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά από τις 24 Μαΐου.

Η άνοδος, μάλιστα, συνοδεύεται από ικανοποιητικό τζίρο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 88.774 τεμάχια, συνολικής αξίας 1,08 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Aegean λαμβάνει ώθηση από την αύξηση κατά 8% στον αριθμό επιβατών του β’ τριμήνου (4,4 εκατ. άτομα) και κατά 9% στον αριθμό επιβατών του α’ εξαμήνου (7,3 εκατ. άτομα).

Χρηματιστήριο: Ποιες ελληνικές εισηγμένες θα γίνουν οι επόμενοι…. δισεκατομμυριούχοι;

Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, η ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης ήταν ισορροπημένη μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού, με την πληρότητα να διαμορφώνεται σε 81,2% στο β’ τρίμηνο και στο 81% στο α’ εξάμηνο.

Κέρδη 11% από τα χαμηλά

Τα παραπάνω θετικά στοιχεία παρέχουν ώθηση στη μετοχή, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάκαμψη από τα χαμηλά 7μηνου των 11 ευρώ, στα οποία είχε υποχωρήσει στα τέλη Ιουνίου.

Κάπως έτσι, από εκείνη την περίοδο έως και σήμερα, η σωρευτική άνοδος της μετοχής ξεπερνά το 11%, κάτι το οποίο έχει συμβάλλει στη γεφύρωση της απόστασης από τα υψηλά έτους των 13,3 ευρώ (συνεδρίαση 15/5).

Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό υψηλό της εταιρείας είχε σημειωθεί στις 28 Αυγούστου του 2023, όταν είχε αναρριχηθεί έως τα 13,7 ευρώ.

Ελκυστική αποτίμηση

Παρά την πρόσφατη άνοδο, μάλιστα, η χρηματιστηριακή αξία της Aegean, η οποία υπολογίζεται σε κάτι περισσότερο από 1 δισ. ευρώ, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως ελκυστική σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη.

Βασιλάκης: Οι «θερμές» προοπτικές για τον Mr. Toυρισμό και η εξήγηση για τη χρηματιστηριακή κόπωση

Κι αυτό, διότι ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E υπολογίζεται μόλις στο 6,7x, δηλαδή αισθητά κάτω του ευρέως αποδεκτού 10x.

Με βάση τη μέση τιμή – στόχο των αναλυτών, ο πήχης για τη μετοχή τοποθετείται στα 16,2 ευρώ σε βάθος 12μηνου, ενσωματώνοντας περιθώριο ανόδου άνω του 30%.

Χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τη σημερινή συνεδρίαση, η απόδοση της μετοχής μέσα στο 2024 ανέρχεται στο +5,5%, έχοντας υποαποδώσει σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη (+12%).

Οικονομάκης: O manager που διπλασίασε την κερδοφορία και το… «made in Greece» e-σκούτερ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)