Skip to main content

Νέα εποχή για την Entersoft: To 99,62% της εταιρείας στη UNITY HOLDING COMPANY- Έξοδος από το XA

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς και του Δικαιώματος Εξόδου η UNITY θα ζητήσει τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων

Nέα εποχή για την Entersoft, που αποχαιρετά το ελληνικό Χρηματιστήριο και εντάσσεται πλέον στον όμιλο Olympia, μετά και την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης της UNITY HOLDING COMPANY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

H UNITY είναι 100% θυγατρική της “VERDALITE LIMITED”, η οποία ελέγχεται από κοινού από την “OLYMPIA GROUP”, συμφερόντων Πάνου Γερμανού και την “RUCIO INVESTMENTS S.A.R.L”, καθεμία εκ των οποίων κατέχει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης, κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 275 Μέτοχοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Βασικοί Μέτοχοι, αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, προσφέροντας συνολικά 18.708.695 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 62,36% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας με αντάλλαγμα €8,00 ανά μετοχή τοις μετρητοίς.

Βάσει του υφιστάμενου ποσοστού των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ήδη η UNITY στην εταιρεία και εκείνων που αντιστοιχούν στις Προσφερθείσες Μετοχές θα κατέχει συνολικά 29.885.773 Μετοχές και δικαιώματα ψήφου της εταιρείας και αντιστοιχεί στο 99,62% της Entersoft.

Όπως τονίζεται, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς και του Δικαιώματος Εξόδου η UNITY θα ζητήσει τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των Μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α.

Με την απόκτηση της Entersoft ο όμιλος Olympia ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο στην αγορά του business software και της παροχής υπηρεσιών που μετασχηματίζεται, αναπτύσσεται ραγδαία και διαμορφώνει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

To 2023 ήταν άλλη μία χρονιά έντονης ανάπτυξης για την εταιρεία, μ ε έσοδα 37,8 εκατ.ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 28% σε σχέση με το 2022, EBITDA 12,7 εκατ.ευρώ, αυξημένα κατά 33%, κέρδη προ φόρων 8,8 εκατ.ευρώ, +31% σε σύγκριση με το 2022, ταμειακά διαθέσιμα στα 11,2 εκατ. ευρώ.

Αιχμή του δόρατος της δραστηριότητας της Entersoft είναι τα τεχνολογικά προϊόντα ERP, CRM, HRM, Retail, Mobile, WMS, e-Invoicing, e-Commerce & B.I. σχεδιασμένα στην πλατφόρμα .ΝΕΤ της Μicrosoft και διαθέσιμα για εγκατάσταση σε τοπική υποδομή ή στο Cloud, με άδεια χρήσης ή και ως υπηρεσία Software as a Service (SaaS).

Σύμφωνα με την εταιρεία εντός του 2024 εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί εμπορικά και η 3η μεγάλη επένδυση αρχίζοντας από το χώρο του B2B eCommerce. Ήδη υλοποιούνται πιλοτικά έργα σε απαιτητικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για το εμπορικό λανσάρισμα.

Επίσης αναμένεται ενδυνάμωση των κέντρων απομακρυσμένης υλοποίησης στην Πάτρα και τη Λάρισα και θα δοθεί έμφαση στην επίτευξη υγιούς και διατηρήσιμης ανάπτυξης στην αγορά της Ρουμανίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, εκτός από τη διαρκή ανάπτυξη των βασικών προϊόντων του Ομίλου και την ενδυνάμωσή τους με νέες ενότητες (Modules) και Υποσυστήματα, ο Όμιλος Entersoft ξεκίνησε την επένδυση στην ανάπτυξη λογισμικού για την είσοδό του σε 3 νέες δυναμικές αγορές στις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει δραστηριότητα.

Οι αγορές αυτές αφορούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, την αγορά λογισμικού για τη Διαχείριση Προσλήψεων (Recruitment Management), τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά του eCommerce.