Skip to main content

Lavipharm: Αύξηση του μεριδίου αγοράς

Το μερίδιο αυξήθηκε κατά 55% την τελευταία πενταετία

Τη συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς της Lavipharm ανακοίνωσε ο COO και Country Manager του ομίλου Παναγιώτης Γιαννουλέας στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Όπως είπε, στην εξωνοσοκομειακή αγορά, το μερίδιό μας αυξήθηκε κατά 55% την τελευταία πενταετία και συμπλήρωσε ότι στη διεθνή αγορά, τα διαδερμικά συστήματα της Lavipharm κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 78% το 2023 μετά και την προσθήκη του patch κλονιδίνης στο χαρτοφυλάκιό τους.

Ο κ. Γιαννουλέας διευκρίνισε ότι στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2024 ξεκίνησαν και οι πωλήσεις των φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid® N, Lonalgal® και Flagyl®, που εξαγοράστηκαν πρόσφατα και από τις αρχές του έτους, βαρύτητα έχει δοθεί και στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης. Ο Chief Financial Officer, Βασίλης Μπαλούμης αναφερόμενος στην οικονομική πορεία του ομίλου ανακοίνωσε ότι οι συνολικές καθαρές πωλήσεις το 2023 σημείωσαν άνοδο κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το προσαρμοσμένο EBITDA (από συνεχιζόμενες δραστηριότητες) ανήλθε σε 9,12 εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 59%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,87 εκατ. ευρώ, έναντι 0,83 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση 124%.

Επιπλέον, ανέφερε ότι επαναδιαπραγματεύτηκαν τον τραπεζικό τους δανεισμό, με καλύτερους κι ευνοϊκότερους όρους και ότι η κεφαλαιοποίησή τους σήμερα αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ.