Skip to main content

Προσλήψεις, υψηλό ανεκτέλεστο και στρατηγική ανάπτυξης για τη Netcompany Intrasoft

630 προσλήψεις το 2023, 250 νέες προσλήψεις το 2024 και 250 επιπλέον κενές θέσεις εργασίας

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας πληροφορικής Ιntrasoft International από το δανέζικο όμιλο Netcompany, το νέο εταιρικό σχήμα Netcompany Intrasoft έχει βρει τα πατήματά του, έχει μπει σε αναπτυξιακή τροχιά και πλέον είναι στο στάδιο υλοποίησης μακροπρόθεσμου πλάνου με χρονικό ορίζοντα πενταετίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε σχετική ενημέρωση, ο Aλέξανδρος Μάνος, CEO Netcompany Intrasoft, «τα δύο μέρη έχουν αποκτήσει σημαντική υπεροχή από το συνδυασμό των χαρτοφυλακίων τους και οι επιδόσεις μας είναι πολύ καλύτερες των προσδοκιών και του αρχικού σχεδιασμού». Διαγωνισμοί του δημοσίου με έμφαση τα τελωνεία, φορολογία, και τον τομέα Risk Management-Complience είναι μερικοί από τους βασικούς τομείς δραστηριότητας της Netcompany Intrasoft σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με συγκεκριμένα προϊόντα, όπως το Ermis, Solon Tax κ.ά., που αποτελούν ελληνικό λογισμικό που «τρέχει» πέραν της Ελλάδας και σε διεθνείς οργανισμούς της Ευρώπης. Επιπλέον η εταιρεία διευρύνει τη συμμετοχή της και σε έργα του ιδιωτικού τομέα, τράπεζες, εταιρείες κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνίες, βιομηχανία, τα οποία μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύουν το ¼ του τζίρου της. Η Νetcompany Intrasoft απασχολεί γύρω στα 3.600 άτομα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην Ελλάδα το 2023 οι νέες προσλήψεις ανήλθαν στa 630 άτομα, εκ των οποίων τα 527 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Στο Α’ εξάμηνο 2024 οι νέες προλήψεις ανήλθαν στα 250 άτομα και υπάρχουν ακόμη 250 κενές θέσεις εργασίας.

Στην τριετία μετά την εξαγορά το νέο επιχειρηματικό σχήμα Netcompany Intrasoft κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης σε διψήφιο ποσοστό φτάνοντας έως και το 20%, με τον τζίρο της το 2023 να διαμορφώνεται στα 283 εκατ. ευρώ και το ανεκτέλεστο των έργων που έχει αναλάβει η εταιρεία ανέρχεται περίπου στα 950 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των έργων του δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και των έργων πληροφορικής στην Ελλάδα και στα ευρωπαϊκά όργανα, όπου η εταιρεία κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Ειδικότερα το ανεκτέλεστο έργων του δημοσίου στην Ελλάδα ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία παραμένει σταθερή στη διεκδίκηση σημαντικού αριθμού έργων στο Δημόσιο σε τομείς που έχει εξειδίκευση και προβάδισμα και σε αυτά περιλαμβάνονται έργα για το υπουργείο Δικαιοσύνης, τον ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ, Νοσοκομεία, ΕΣΗΔΗΣ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μάνο παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές αλλά και προβληματικές διαδικασίες.

Η Netcompany Intrasoft έχει ήδη καταρτίσει ένα πλάνο στρατηγικής πέντε βασικών σημείων, με στόχο την επίτευξη ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων. Ειδικότερα στις χώρες όπου η εταιρεία διαθέτει ισχυρή παρουσία στόχος είναι η διατήρηση του ηγετικού μεριδίου αγοράς με έμφαση στα έργα του δημόσιου τομέα και προσπάθεια περαιτέρω επέκτασης στον ιδιωτικό τομέα.

Στις χώρες όπου η εταιρεία διαθέτει θυγατρικές εταιρείες, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία στόχος είναι να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο και να πάρουν θέση στο top 5 της αγοράς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για την αγορά της Αγγλίας που θεωρείται και από τις πιο αποδοτικές. Στις χώρες που δεν έχουν παρουσία στόχος είναι η ανάπτυξη μέσω διάθεσης προϊόντων και πλατφόρμων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για την αγορά της Γερμανίας.

Η εταιρεία σχεδιάζει το επόμενο σετ προϊόντων με αιχμή του δόρατος τον τομέα του Digital Government, το EU Digital Wallet και τις επεκτάσεις του. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται  η δημιουργία Ψηφιακής Θυρίδας για κάθε πολίτη Digital Post που θα περιλαμβάνει αλληλογραφία πολίτη-δημοσίου και υπηρεσίες καθώς και η δημιουργία Digital Wallet μεταναστών για καλύτερη διαχείριση των μεταναστών που μετακινούνται και απασχολούνται στην Ευρώπη. Σταθερός είναι ο προσανατολισμός στην ανάληψη έργων για τα ευρωπαϊκά όργανα καθώς και επίτευξη συνεργειών.

Να σημειωθεί ότι η Νetcompany Group συνολικά απασχολεί περί τους 8.000 εργαζόμενους και ο στόχος της για το 2026 είναι ο τζίρος της να ανέλθει το 2026 στα 1,2 δις. ευρώ από 850 εκατ. ευρώ το 2023.