Skip to main content

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αναμένει για το 2024 η Real Consulting

Facebook

Στόχος η μετάταξη στην Κύρια Αγορά του ΧΑ μέχρι το τέλος του έτους  

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αναμένει για το σύνολο του 2024 η Real Consulting, ακολουθώντας την οικονομική χρήση του 2023 που ήταν μια αποδοτική χρονιά.

Όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη μετάταξη της εισηγμένης εταιρείας από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ (δεν απαιτείται αύξηση κεφαλαίου, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη μετοχικού διασπορά).

Η όλη διαδικασία της μετάταξης -αν όλα κινηθούν εντός χρονοδιαγράμματος- αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη της φετινής, ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Στόχος είναι μεταξύ άλλων η διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας και η στήριξη της αναπτυξιακής της πορείας, η οποία θα επιδιωχθεί να γίνει τόσο οργανικά, όσο ενδεχομένως και μέσα από την υλοποίηση εξαγορών.

Αύξηση EBITDA 

Όπως δείχνει ο απολογισμός του 2023, η εταιρεία σημείωσε αύξηση EBITDA από 3,61 στα 5,03 εκατ. και καθαρών κερδών από τα 2,05 στα 2,873 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα κατέγραψε διεύρυνση πελατολογίου, ανάληψη εμβληματικών συμβάσεων και βελτίωση δεικτών ικανοποίησης πελατών και εργαζομένων. Στόχος είναι το 2024 η επίτευξη EBITDA τουλάχιστον στα 6,5 εκατ. ευρώ από 5,03 εκατ. ευρώ πέρυσι και άνω των 8 εκατ. ευρώ το 2025. Να σημειωθεί πως το υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων που έχει η εταιρεία, της επιτρέπουν να έχει σημαντική ορατότητα για τους επόμενους 24 μήνες.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της Real Consulting ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή (καταβολή στις 5 Σεπτεμβρίου του 2024), ποσό υψηλότερο κατά 33,3% σε σχέση με το περυσινό. Επίσης ενέκρινε τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως 10% της εταιρείας για τους επόμενους 24 μήνες σε εύρος τιμών μεταξύ 1,02 και 5 ευρώ) καθώς και το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών (έως 10% της εταιρείας, είτε ίδιων τίτλων, είτε νέων που θα προκύψουν) σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στελέχη της εταιρείας, υπό την προϋπόθεση επίτευξης συγκεκριμένων οικονομικών στόχων. Με βάση το πρόγραμμα, έως το 50% των μετοχών αυτών θα δοθεί το 2025 και έως το υπόλοιπο 50% το 2026.