Skip to main content

Ελλάκτωρ: Πράσινο φως από τη γενική συνέλευση για την πώληση της Ηλέκτωρ στη Motor Oil

Το 94,44% της Ηλέκτωρ, ιδιοκτησίας της Ελλάκτωρ, θα πουληθεί στην θυγατρική της Motor Oil (Όμιλος Βαρδινογιάννη) Manetial LIM

Εγκρίθηκε πριν από λίγη ώρα από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ η πώληση της θυγατρικής Ηλέκτωρ στην Motor Oil έναντι τιμήματος 114,731 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα το 94,44% της Ηλέκτωρ, ιδιοκτησίας της Ελλάκτωρ, θα πουληθεί στην θυγατρική της Motor Oil (Όμιλος Βαρδινογιάννη) Manetial LIM.

Υπενθυμίζεται ότι η Motor Oil είναι μέτοχος της Ελλάκτωρ με ποσοστό 29,87%, το οποίο θα μειωθεί το επόμενο διάστημα με την πώληση του 2,987% στην ολλανδική Reggeborgh Invest στο πλαίσιο δικαιώματος προαίρεσης (call option) που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών το 2023. Σήμερα, η Reggeborgh κατέχει στην Ελλάκτωρ, 45,168% του μετοχικού κεφαλαίου της και με την απόκτηση του 2,987% θα φτάσει 48,155%.

H Ηλέκτωρ αποτελεί καθετοποιημένη εταιρία στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας με δραστηριότητα περίπου 20 χρόνια. Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στη διαχείριση απορριμμάτων, που περιλαμβάνουν τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων, καθώς και έργα παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων και ενεργειακής αξιοποίησης της βιοαερίου και βιομάζας.

Έχει εκτελέσει έργα σε 8 χώρες.

Η εν λόγω συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Για το δίκαιο και εύλογο του τιμήματος διενεργήθηκε έκθεση αξιολόγησης από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία AXIA Ventures Group.