Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η δικαιολογημένη αντίδραση της Metlen και το… «10 το καλό» της Cenergy

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

5X5: Ένα σερί πέντε συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων έχει συμπληρώσει η Helleniq Energy, με τους αγοραστές να αντιδρούν στη θέα των 7,8 ευρώ (χαμηλό 5μηνου) και να επαναφέρουν τη μετοχή άνω των 8 ευρώ (για πρώτη φορά από τις 19/6). Σίγουρα, η έκτακτη φορολόγηση των περσινών κερδών έχει επηρεάσει την ψυχολογία των επενδυτών, αλλά τα θεμελιώδη παραμένουν ισχυρά.

Κέρδη 8%: Από τις 27 Ιουνίου αγνοεί την πτώση η μετοχή της Metlen, η οποία έκτοτε μετρά μόνο θετικές συνεδριάσεις (6×6), με αποτέλεσμα να έχει επιστρέψει στα 37,2 ευρώ. Αυτό ισοδυναμεί με μια μεταβολή άνω του +8% από τα πρόσφατα χαμηλά 2μηνου (34,4 ευρώ), ενόσω η απόσταση από τα ιστορικά υψηλά των 39 ευρώ ανέρχεται πλέον μόλις στο -6%.

Αγγίζει το «10»: Μία ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 10 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Cenergy, η οποία συνεχίζει το ξέφρενο ράλι. Από τις αρχές του έτους η μεταβολή ξεπερνά το 39%, ενώ στο 12μηνο η απόδοση φθάνει στο +63%. Κι όλα αυτά, ενόσω η απόφαση για επένδυση στις ΗΠΑ μπορεί να ξεκλειδώσει νέες αξίες. Αυτήν την στιγμή, η αξία της εισηγμένης αγγίζει το 1,9 δισ. ευρώ.

Premium 5%: Με ένα premium της τάξης του 5% διέθεσε στο επενδυτικό κοινό 5.555 μετοχές της Prodea η Invel Real Estate, η οποία ελέγχεται από τον Χριστόφορο Παπαχριστοφόρου. Η τιμή πώλησης ανήλθε σε 7,20 ευρώ. Μην ξεχνάμε ότι οι βασικοί μέτοχοι, οι οποίοι σήμερα ελέγχουν το 87%, θα πρέπει να παραχωρήσουν ένα μικρό ποσοστό σε βάθος χρόνου, προκειμένου να πετύχουν το όριο της ελάχιστης διασποράς (15%).

Χρηματιστήριο – Μερίσματα: Ποιες εισηγμένες μοιράζουν 1,6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)