Skip to main content

«Εδώ, το Καλό είναι για Όλους!»: Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύει για 13η χρονιά, πως στέκεται στο πλευρό των κοινοτήτων με δράσεις στήριξης για τους κατοίκους και το περιβάλλον. Sponsored content

Οι τοπικές κοινωνίες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της φροντίδας από την εταιρεία. Έτσι, επιστρατεύτηκαν περισσότεροι από 5.000 εθελοντές από τα καταστήματα, καθώς και από τις αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες δράσεις, όπως:

-Στην περιοχή του Αγρινίου και την τοποθεσία Δόγρη, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της λίμνης Τριχωνίδας, της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας με οικοσύστημα που απαρτίζεται από σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

-Στη Θεσσαλονίκη, η εθελοντική πρωτοβουλία, επικεντρώθηκε στην στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία, για τους οποίους συγκεντρώθηκαν χρήματα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης. Μάλιστα, η προσφορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών με τη συμμετοχή 1.140 ατόμων!

-Στη Φλώρινα, η δράση εστίασε στην ασφαλή και εύκολη μετακίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, ως εκ τούτου, σε συνεργασία με το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου, περισσότεροι από 150 εθελοντές ζωγράφισαν και έβαψαν 51 διαβάσεις σε κεντρικές οδούς της πόλης.

-Στην Πτολεμαΐδα, στόχος των ενεργειών ήταν η στήριξη του φιλανθρωπικού συλλόγου «Ο Καλός Σαμαρείτης» όπου οι εθελοντές πραγματοποίησαν δωρεά τροφίμων και έγιναν αρωγοί στην προετοιμασία γευμάτων.

-Στην περιοχή της Αττικής, στο επίκεντρο των δράσεων βρέθηκε ο Υμηττός και η Παιανία, όπου εθελοντές από τα κεντρικά γραφεία της ΑΒ, σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό Οργανισμό we4all ανέλαβαν τη φύτευση άνω των 120 δενδρυλλίων, ενώ, στο ίδιο πλαίσιο δράσης «υιοθετήθηκαν» 2.000 δέντρα, με πρόθεση να φυτευτούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Έκτακτες Ανάγκες

Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες, όπου υπάρχει ανάγκη και ειδικά σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων, όπως στις πυρκαγιές στα Δερβενοχώρια, την Μάνδρα, την Κέρκυρα, το Λουτράκι, την Κάρυστο, την Ρόδο, την Πάτρα, αλλά και τις πλημύρες στη Θεσσαλία. Η ΑΒ βρέθηκε στο πλευρό τόσο των πληγέντων όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, εξασφαλίζοντας σεβαστές ποσότητες βασικών προμηθειών, όπως νερό, χυμούς, ζωοτροφές, σκεύη συσκευασίας γευμάτων και είδη τροφίμων, όπως μπισκότα, κρουασάν, έτοιμους καφέδες κ.ά.

Αιμοδοσία-Δώρο ζωής

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει προβεί προ τετραετίας στη δημιουργία Τράπεζα Αίματος. H πρώτη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας και τη ΜΚΟ bloode και έκτοτε επαναλαμβάνεται εξασφαλίζοντας το πολύτιμο δώρο ζωής για όποιον το έχει ανάγκη, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ετήσια εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα ΑΒ Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα 4 καταστήματα της περιοχής, όπου συγκεντρώθηκαν 43 φιάλες αίμα, ενώ συνολικά για το 2023 εξασφαλίστηκε η συγκέντρωση 100 φιαλών αίματος μέσα από 4 δράσεις αιμοδοσίας.

Eδώ και 13 χρόνια, η εταιρεία προβαίνει σε ενέργειες στοχευμένες με το κοινό καλό στον πυρήνα. Το 2023 η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέφερε 570.000€ μέσα από δράσεις και προγράμματα στήριξης για τον άνθρωπο και επιπλέον άλλα 13.8 εκατομμύρια γεύματα μέσα από το πρόγραμμα Τρόφιμα Αγάπης.

Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να ανακαλύπτει τρόπους έκφρασης της ανάγκης για προσφορά και αλληλεγγύη με στρατηγικές των οποίων το αποτέλεσμα παραμένει μακροπρόθεσμα ενεργό για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την οικονομία. Η τοπική κοινωνία και τα ζητούμενά της βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο αυτής της αναζήτησης για λύσεις στήριξης με πράξεις εθελοντισμού και αγάπης.