Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το «καύσιμο» για τα υψηλά της Intralot, η καλή εικόνα του ΟΤΕ και οι περίεργες αγορές στην Epsilon

Φωτ. EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Καλύτερη εικόνα: Σοβαρές αντοχές επιδεικνύει τις τελευταίες ημέρες η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία παρουσιάζει μια εμφανώς καλύτερη εικόνα. Ακόμη και χθες -ημέρα αποκοπής του μερίσματος του 0,71 ευρώ- η μετοχή έχασε μόλις 0,32 ευρώ ή αλλιώς 2,3%, κλείνοντας μακριά από το χαμηλό ημέρας. Αυτήν την στιγμή, η κεφαλαιοποίηση του Ομίλου ανέρχεται στα 5,6 δισ. ευρώ, με τα περιθώρια ανόδου να είναι σημαντικά, δεδομένης της παρατεταμένης υπο-απόδοσης.

Υψηλά 6ετίας: Μία ανάσα από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών (1,25 ευρώ) βρίσκεται πλέον η μετοχή της Intralot, η οποία συνεχίζει την ανοδική πορεία. Τα κέρδη του 2024 ξεπερνούν το +16%, ενώ η μεταβολή στο 12μηνο υπερβαίνει το 100%. Κι όλα αυτά, ενόσω διακινούνται διάφορες πληροφορίες για πιθανές επιχειρηματικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Πιάνει τα 7 ευρώ: Σε επίπεδα άνω των 7 ευρώ έχει επιστρέψει η μετοχή της Lamda, η οποία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Βέβαια, ζητούμενο είναι η διατήρηση αυτών των σημείων, τα οποία μάλιστα απέχουν ελάχιστα από τις κορυφές του 2024 (7,3 ευρώ). Μην ξεχνάμε ότι πριν λίγες εβδομάδες ο εφοπλιστής Προκοπίου απέκτησε το 2% των μετοχών στην τιμή των 7,10 ευρώ.

Αγορές άνω των 12 ευρώ: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών στην EpsilonNet σε επίπεδα άνω των 12 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το προσφερόμενο τίμημα των βασικών μετόχων Μίχου – Εθνικής – General Atlantic για την απόκτηση του εναπομείναντος μετοχικού κεφαλαίου. Υπενθυμίζεται ότι στο μετοχολόγιο της εισηγμένης βρίσκεται και το fund BARCA, το οποίο ελέγχει το 6,05%, χωρίς να έχει διαθέσει προς το παρόν το μερίδιό του.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)