Skip to main content

Χρηματιστήριο: Γιατί ο ΟΤΕ παρουσιάζει τις χειρότερες απώλειες του 8μηνου

Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σήμερα η αποκοπή του δικαιώματος στο μέρισμα του 0,71 ευρώ

Τη χειρότερη συνεδρίαση του τελευταίου 8μήνου (από Νοέμβριο του 2023) παρουσιάζει σήμερα (4/7) η μετοχή του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, βάζοντας «φρένο» στο τριήμερο ανοδικό σερί του Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12μιση το μεσημέρι, ο τίτλος της εισηγμένης οπισθοχωρεί κατά 3,55% ή κατά 0,51 ευρώ και διαμορφώνεται στα 13,29 ευρώ, δηλαδή στο χαμηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο του 2024.

Ψάλτης: Ο καταλύτης για το χρηματιστηριακό άλμα (;) και τα «όπλα» για την επόμενη ημέρα

Μέχρι στιγμής, έχουν διακινηθεί μόλις 100.000 τεμάχια, κάτι το οποίο μεταφράζεται σ’ έναν συναλλακτικό τζίρο της τάξης του 1,3 εκατ. ευρώ.

Η απότομη βουτιά της μετοχής αποδίδεται στην αποκοπή του δικαιώματος για το μέρισμα του 0,71 ευρώ (μικτό), το οποίο αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση άνω του 5%. Η έναρξη της καταβολής των χρημάτων ακολουθεί στις 10 Ιουλίου.

Πάντως, ας σημειωθεί ότι η εν εξελίξει πτώση είναι μικρότερη της μετοχικής επιβράβευσης κατά 0,20 ευρώ/μετοχή.

Το στοίχημα

Όλα αυτά, στο μεταξύ, λαμβάνουν χώρα ενόσω ο Κώστας Νεμπής ανέλαβε την 1η Ιουλίου τη διοίκηση του Ομίλου, αντικαθιστώντας τον μακροβιότερο CEO (σχεδόν 14 χρόνια στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου) Μιχάλη Τσαμάζ.

Χρηματιστήριο – Μεσαία: Οι θετικές εκπλήξεις που ξεχωρίζουν στον «αδύναμο» MID CAP

Ένα από τα βασικά στοιχήματα του κ. Νεμπή είναι, αναμφίβολα, η ανάκαμψη της μετοχής, η οποία εξακολουθεί να υπο-αποδίδει σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή του ΟΤΕ χάνει τουλάχιστον 11,5% μέσα στο τελευταίο 12μηνο, απέχοντας παρασάγγας από τα υψηλά 15ετίας των 18 ευρώ (Απρίλιος 2022).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να κυμαίνεται στα 5,5 δισ. ευρώ, έχοντας διολισθήσει στην 4η θέση του πίνακα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χρηματιστηρίου.

Περιθώριο 35%

Με βάση τη μέση τιμή – στόχο των αναλυτών, ο πήχης για τη μετοχή του ΟΤΕ τοποθετείται στα 17,9 ευρώ, κάτι το οποίο μεταφράζεται σ’ ένα ανοδικό περιθώριο της τάξης του 35%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, παράλληλα, ο δείκτης πολλαπλασιαστή κερδοφορίας P/E κυμαίνεται στο 10,5x, με τον δείκτη λογιστικής αξίας P/BV να ανέρχεται στο 2,6x.

Σαχίνης: Το «φθηνότερο νερό στον κόσμο», η προοπτική της μετοχής και η δυνατότητα για… εξαγορές

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)